A szaloncukor titka nem a töltelék, hanem a csoki – videó
Hiába az egyre különlegesebb töltelékek, ha a szaloncukor alapja nem jó, nem is lesz kedvünk leenni a fáról.
Hiába az egyre különlegesebb töltelékek, ha a szaloncukor alapja nem jó, nem is lesz kedvünk leenni a fáról.
A színésznő szerint egy nagy múltú családi cukrászda a nézetei miatt nem akarta felvenni a rendelését.
Új könyvében kakaóbabos linzert, kamillás mézes krémest, malátával megbolondított puncskockát és luxuskivitelű téli fagyit is ajánl Ötvös Zsuzsanna. A Laurel étterem cukrászséfjével arról is beszélgettünk, milyen ízemlékeket őriz gyerekkorából, a disznóvágásokról, milyen tapasztalat volt öt hétig stázsolni egy dupla Michelin-csillagos berlini desszertétteremben, vagy hogy miért tanult meg rétest húzni a YouTube-ról.
A főváros 150. születésnapjára hirdettek pályázatot cukrászoknak, amelyek közül szakmai zsűri választotta ki a legjobbat. A torta hamarosan a cukrászdákban is kapható lesz.
Budapest önkormányzata pályázatot hirdetett Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára: olyan ünnepi tortát szeretnének, amely „alapanyagaiban a múltat, megjelenésébe a jelent képviseli”. Birses, de pisztáciás torta is nyerhet.
A Magyar Cukrász Ipartestület az idén harmadik alkalommal hirdette meg az Év Bejglije versenyt: hagyományos diós és mákos, illetve ínyenc kategóriában hirdettek eredményt.
Háromdimenziós ételnyomtatóval készítettek tiramisut az olaszországi Villorba egy szakiskolájában.
Megnyerte Fazekas Ádám cukrász a Festival World Masters Finalt, pisztáciakrémes fagylaltjával utasította maga mögé a mezőnyt.
Hobbicukrászok beszerzéseit szeretné megkönnyíteni Liptai Claudia színész és férje, a cukrászdinasztia sarja, Pataki Ádám, ezért a napokban elindítják internetes boltjukat.
Magyarország Tortájának díját a budapesti Habcsók Cukrászda, az Év Cukormentes Tortájának díját pedig a tápiószecsői Hisztéria nyerte 2021-ben. Külön tortadíjat adtak át Vadászati és Természeti Világkiállítás nevében. Az év kenyere a Solymár gyöngye lett.
A Cukrász dinasztiák egy rendhagyó dokumentumfilm a magyar cukrászat múltjáról és jelenéről. Online először a hvg360-on látható.
Abban mindenki egyetért, hogy a magyar hobbicukrászokat jelenleg olyan előírások elé állítják, amelyek ellehetetlenítik az otthonról való üzleti célú sütést. Ám miközben a Nébih szerint ez az egyetlen módja annak, hogy biztonságos étel kerüljön a vásárlók elé, a hobbicukrászok azt mondják, hogy ezzel csak a feketézés felé hajtják őket. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete egyelőre feljelenti a NAV-nak azokat a Facebook-csoportokat, ahol az ügyfeleiket szerzik a hobbicukrászok, mondván azok "érezhetően elszívnak vevőket" a cukrászdák elől.
A mester azt reméli, a csokoládé segít vigaszt nyújtani a koronavírus-járvány alatt.