Megnyerte a pert a cukrász, aki nem volt hajlandó egy meleg pár esküvőjére tortát készíteni
A vallásszabadságra hivatkozva megtagadhatta a cukrász azt, hogy egy meleg esküvőre készítsen tortát.
A vallásszabadságra hivatkozva megtagadhatta a cukrász azt, hogy egy meleg esküvőre készítsen tortát.
Étkezési céllal rovarokat forgalmazni ma Magyarországon lényegében törvényen kívüli tevékenységnek számít, a tudományos kutatások előremutató eredményei, a robbanásszerűen fejlődő nemzetközi piac, és a csillapíthatatlan gasztronómiai érdeklődés viszont hamar elsöpörheti a tiltást. Arról nem is beszélve, hogy rovart fogyasztani nem csupán egészséges és fogyókúrás, hanem környezetkímélő is. Pintér Richárd, a rovarevés úttörő hazai kutatója mesélt a lisztkukacok és a gyászbogárlárvák gasztronómiai karrierjéről.
Magánéleti válság közepette kezdett el sütni a Chez Dodo magyar macaronmanufaktúra egyik ötletgazdája. Ez lett belőle.
Az idén Melbourne-ben rendezett nemzetközi gasztrogálán – ahol bejelentették a világ 50 legjobb éttermének és szakácsának rangsorát – ismét kiosztották a legjobb cukrásznak járó címet is. A elismerést Dominique Ansel, a croissant és az amerikai fánkot (doughnut) összeházasító „cronutkirály” vehette át.
Nem tudjuk, mennyire lehetett édesszájú Gulliver, de az biztos, hogy a monzai cukrász, Matteo Stucchi igencsak kedvelheti Swift óriását. Egy egész játékos kollekciót nevezett el róla.
Egy neves cukrász szerint több helyen „fura állományú, förtelem”. Az eredeti édesség megalkotója nem foglalkozik a bírálattal, mint mondja, náluk kifogástalan minőségű az Őrség Zöld Aranya.
Idén közel száz íz szállt ringbe az Év fagylaltja címért Szegeden: a kötelező elem idén a meggy volt.
Egyre nehezebb tisztán látni a gödöllői cukrász, Barna Illés történetében, annyian próbálnának segíteni neki. Pedig lehet, hogy nincsen szükség erre, mert a mester azt mondta, hogy nem akarja már tovább működtetni a cukrászdát – legalább is ezt írták bulvárlapok.
A 22. Best of Budapest & Hungary szavazásra idén több mint kilencezer szavazat érkezett. A voksok és a szakmai zsűri döntése alapján 59 különböző kategóriában osztották ki a legjobbaknak járó elismerést. A díjözönből szépen jutott a magyar gasztronómia és vendéglátás meghatározó szereplőinek.
Elhunyt Pataki János érdi cukrászmester, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke – tudatta a szakmai szervezet kedden.
A fehér füst felszállt, megvannak az idei Szent István napi tortakirályok. A sütemények receptjei pedig hamarosan hozzáférhetők lesznek a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestülete honlapján. A fehérvári Damniczki Balázs cukrászmester ezzel is orrhosszal beelőzőtt.
Nevezhetnénk tipikus amerikai sikertörténetnek is, amikor egy pénzügyi alkusz átnyergelve az édességiparba saját arcképével ellátott nyalánkság „feltalálójává” válik, és ebből megteremti új élettere alapjait.
Egy spanyolországi turrónkészítő mester különleges kollekcióval bővítette édességválasztékát. A tradicionális alapanyagokat kissé újragondolta.
Ha egy cukrásznak Salvador Dali a múzsája, akkor ne csodálkozzunk rajta, hogy nagy meglepetéseket tud okozni húsvéti csokoládé tojásaival.
Az idén tavasztól még csak franciául, de jövőre már több világnyelven is elérhető lesz az éttermeivel 11 Michelin-csillagot birtokló francia séf és cukrász, Alain Ducasse internetes konyhai lexikonja.
Cukorbetegség, gluténérzékenység, laktózintolerancia, tojásallergia, még sorolhatnánk a ma már szinte népbetegségnek számító ételallergiákat. Varga Gábor cukrász legújabb, harmadik könyvével bebizonyítja, hogy a reform is tud jó ízű lenni, és senkinek sem kell lemondania az édes falatokról. Egy jótékonysági eseményen beszélgettünk vele, ahol az új könyv és az egészségtudatos táplálkozás fontossága mellett kislányáról, Lucáról is szólt, és arról, felnőtt fejjel is jó diáknak lenni.
A somlói galuska az a desszert, ami a legtöbb hazai étterem, bisztró, cukrászda kínálatában szerepel, számos változata és még több félreértelmezése létezik. A csokis piskótás, krémes, tejszínhabos édesség nagyon sokak nagy kedvence. De hogyan is készül, és mitől somlói? Íme a desszert története és az eredeti recept házi használatra.
Csütörtökön délután nyitja meg kapuit a Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál, amelynek idei vendégpárlata a Karib-térség legnépszerűbb itala, a rum.
Lezárták a látogatók elől az egri vár tövében, a minaret szomszédságában található Kopcsik Marcipánia barokk szobáját, mivel az alkotás egy részét nedvesség érte és megrongálódott. Kopcsik Lajos világhírű mestercukrász már 2011-ben jelezte a problémát a fenntartó EVAT Zrt. felé, ami után az elmúlt évben történt némi szigetelésjavítás az épületen. A cukrász és a cég azonban összeveszett, így pusztulás fenyegeti a marcipánszobát.