szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 22. Best of Budapest & Hungary szavazásra idén több mint kilencezer szavazat érkezett. A voksok és a szakmai zsűri döntése alapján 59 különböző kategóriában osztották ki a legjobbaknak járó elismerést. A díjözönből szépen jutott a magyar gasztronómia és vendéglátás meghatározó szereplőinek.

A díjakat  1993-ban - akkor még Best of Budapest-ként, majd 2012-ben Best of Hungary-ként kiegészítő - alapító Budapest Week Publishing kiadó, amely évről évre megszavaztatja üzleti partnereit, kiadványainak olvasóit, szerkesztő bizottságainak tagjait, tíz kategóriát kifejezetten kiemeltnek tekint. A legrangosabb az Életmű díj, amelyet az idén Bock József borásznak ítéltek oda a borkulturáért, a villányi régió fellendítéséért, a gasztronómiáért és helyi vendéglátásért végzett több évtizedes munkája elismeréseként.

pince.bock.hu

A Év Séfje Wolf András, aki a New York kávéház és Salon étterem csúcsgasztronómiás konyháját viszi. Az Év Cukrásza Raj Ráhel tortadizájner, a budapesti Tortaszalon tulajdonosa. Az Év Éttermese modern kategóriában László Árpád, a városligeti Robinson étterem és a BRGR-lánc tulajdonosa, klasszikus kategóriában Rudits Károly, a Lou Lou étterem tulajdonos, akit hazánkban egyúttal a francia gasztronómia nagykövetének tekintenek.  

Az Év Éttermese - Budapesten kivül díjat az encsi Anyukám mondta étterem két tulajdonosa, Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd érdemelte ki.

A Dudás fivérek a Dining Guide top 10-es ranglista mellé a Best of díjasok közé is besoroltak az idén
Stiller Ákos

Az Év Gasztro Borásza ifj. Figula Mihály lett.

Az idén először osztották ki az Év Gasztrobloggere díjat, amelyet a food&wine-t jegyző gasztronómiai szakértő, szakíró, foodstylist Csíki Sándor érdemelt ki. Nem mellesleg, ő volt 2011-ben, uniós elnökségünk évében a "hivatalos gasztroblogger", aki féléven keresztül az elnőkség honlapján, saját internetes oldalán és más médiumokban kommunikálta a főbb rendezvényeket. S még "inkább nem mellesleg" rovatunk, és gasztro tartalmú print magazinjaink állandó szerzője, szakmai konzulense.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!