Tóta W. Árpád hvg360

Tóta W.: Hogyan vadásszunk Semjén Zsoltra?

Miért verhet el a mániájára egy zacskó semmi 55 milliárdot, amikor éhezők szájából veszik el a kenyeret? Milyen felelősséget visel, ha mégis veszteséges a puskaexpó? Feladata-e az ellenzéknek előkészíteni a perét? Mekkora ketrecben tartsuk, amikor ennek vége?

Antal Attila Itthon

Antal Attila: A kormányváltás nem elég

Erős társadalmi mozgalom nélkül a rendszer kormányváltással együtt is velünk marad, kormányváltás nélkül pedig stabil fél-diktatúrává válik. Vélemény.

Révész Sándor Itthon

Révész: Simicskát a börtönbe?

Ha Simicska számolna azzal a lehetőséggel, hogy a saját milliárdjainak visszavételét támogatja, önmaga ellensége lenne. Ha azzal számol, hogy ezáltal kiváltja magát a gazemberek köréből, melyben vezető szerepet töltött be, kivásárolja magát a Jobbik plakátján említett lopós "Ők"-ből és bevásárolja magát a visszavevős "Mi"-be, akkor a saját érdekének megfelelően cselekszik.

hvg.hu Vállalkozás

Az Uber mossa kezeit a magyar sofőrök eltitkolt adóbevételei kapcsán

Miután a NAV kikérte a holland adóhatóságtól a magyar sofőrök adatait, a cég reakciójában felhívja a figyelmet, hogy ők többször is kezdeményezték, hogy a hatósággal összefogva fejlesszenek egy közös, átlátható rendszert. Ugyanakkor megjegyzik azt is, hogy a sofőrök egyéni vállalkozóként a saját adózásukért feleltek.

MTI Itthon

Váratlan fordulatokat vesz a volt MSZP-s miniszter "elszámoltatása"

Juhász Ferenc Budai Gyula által feltárt 2006-os lakásügyében tavaly felmentő ítélet született, ezt azonban a vád megtámadta, a másodfokon eljáró bíróság pedig rájött, hogy katona ügyében nem ítélkezhet civil bíróság, ezért új eljárást írt elő. Erre az illetékes katonai tanács megtámadta a saját bírósága döntését a Kúrián. A Kúria pedig úgy ítélte meg, hogy Juhász ügyében nyugodtan hozhatnak döntést civilek is.

hvg.hu Gazdaság

Tízezrek eshetnek el a banki visszatérítéstől

500 olyan hitelintézet dobta be a törülközőt, amelynek elszámolnivalója lenne ügyfeleivel. Az érintett adósok száma tízezres nagyságrendű. Ha sikerül valamit visszaszerezni az érintett pénzintézetek vagyonából, azt is egyéb célokra fordítják, nem az elszámolásra.

hvg.hu Gazdaság

200 ezret is adnak, ha bankot vált

A bankok folyamatosan emelik a tétet: az Erste százezres ígérete után az OTP már akár 200 ezret is hajlandó jóváírni a hozzá frissen érkező volt devizahitelesnek.

Ceglédi Zoltán Vélemény

Citibank, a piti bank

Az ilyen Citi-félék miatt olyan népszerű a Fidesz „elszámoltatjuk a bankokat” kampánya. Ceglédi Zoltán megpróbáltatásai egy hitelkártya miatt.

hvg.hu Gazdaság

Csányi Sándor: "Nem félek én senkitől, semmitől"

Csányi Sándor OTP-vezér a meccsek alatt nem beszél üzleti ügyekről Orbán Viktorral, soha nem érezte, hogy a kormányfő "zsugorítaná" a bankvilágot, a banki elszámoltatás inkább "elszámolás" szerinte, az ország felértékelődésében pedig bízik. A Hír24-nek adott interjújában azt is elmondta: nem kifizetődő rosszban lenni az Egyesült Államokkal, az EU-ból pedig kizárt, hogy kilépjünk.

MTI Gazdaság

MNB-alelnök: korai még panaszokkal felkeresni a jegybankot

A Magyar Nemzeti Bank ellenőrizni fogja a tisztességtelen egyoldalú kamatemelések és az árfolyamrés alkalmazása miatt a hitelfelvevőknek visszajáró összeg elszámolását, és eltökélt abban, hogy az elszámolási törvény pontos végrehajtását a rendelkezésére álló erős eszközökkel kikényszerítse. Az ügyfeleknek egyelőre nincs tennivalójuk, a bankoknak legkorábban jövő januárban kell megküldeniük a hitelfelvevők számára az elszámolást - nyilatkozta Windisch László, a jegybank alelnöke.

hvg.hu Gazdaság

Orbán: "Azt várom, hogy eljön a fair bankok korszaka"

"A bankok nem eredendően rosszak" – mondta a kormányfő szokásos péntek reggeli közrádiós interjújában. Szerinte nagyjából harmadával csökkenhetnek a törlesztőrészletek a banki elszámoltatás végére. Orbán Viktor arra számít, hogy az anyabankok majd betolják az ehhez szükséges összegeket magyarországi leánycégeikbe. Orbán beszélt Navracsics Tibor uniós biztosi kinevezéséről is, de nem akart a stúdióban döntést hozni arról, hogy Szijjártó Péter kerüljön-e a miniszter megüresedő székébe.

hvg.hu Itthon

Pokorni: amelyik fideszes lop, az börtönbe kerül

Nem oldhatók többé könnyű hitelből a társadalmi konfliktusok, az elszámoltatás pedig sokkal inkább a jelenlegi fideszesek számára üzenet, mint a leváltott hatalomnak – jelentette ki Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök egy mohácsi rezsifórumon a Nol TV felvétele szerint.

MTI Itthon

Kövér: "vereség esetén mindent elveszítünk"

Az Országgyűlés elnöke szerint az elszámoltatás közös kudarc, abban a társadalom morális problémái ugyanúgy benne vannak, mint az az "össztűz", amelyet az unió a kabinetre zúdított.

Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Tóta W.: Az eltűnt cigi nyomában

Tóta W. Árpád a Szigetközből Budapestre utazik, de sajnos nem talál nyitva tartó trafikot. Sem útközben, sem a fővárosban az ünnepi forgatagot kerülgetve. Közben Lázár Jánosra gondol, meg arra, hogy mennyivel szívesebben adná a kalandozás során vásárolt metrójegyek árát egy alapítványnak, amely azzal foglalkozik, hogy pokollá teszi Lázár János életét. Alföldi Róbert István, a király-feldolgozása után itt a Tóta-féle Odüsszeia.

1 2 3 4 5 6
Erősebbnek tűnik a koronavírus-járvány második hulláma Franciaországban

Erősebbnek tűnik a koronavírus-járvány második hulláma Franciaországban

Marabu FékNyúz: A megoldás

Marabu FékNyúz: A megoldás

Nem kezdett el befagyni a sarkvidék, ez extrém telet hozhat Magyarországon is

Nem kezdett el befagyni a sarkvidék, ez extrém telet hozhat Magyarországon is

Szupergyors holland sportkocsi tűnt fel a színen

Szupergyors holland sportkocsi tűnt fel a színen

Erősebbnek tűnik a koronavírus-járvány második hulláma Franciaországban

Erősebbnek tűnik a koronavírus-járvány második hulláma Franciaországban

Itt a gázüzemű új VW Golf TGI

Itt a gázüzemű új VW Golf TGI

Kövér eddig 79 millióra büntette a képviselőket, Jakab Péter fizette a legtöbbet

Kövér eddig 79 millióra büntette a képviselőket, Jakab Péter fizette a legtöbbet

Az EU is rábólintott, megvásárolhatja az MVM a legnagyobb cseh energiakereskedő céget

Az EU is rábólintott, megvásárolhatja az MVM a legnagyobb cseh energiakereskedő céget

A címlapról ajánljuk