Jó benyomást szeretnénk kelteni nassolás közben is
Ételválasztásunkon látszik, ki áll mellettünk.
Ételválasztásunkon látszik, ki áll mellettünk.
A világ számos fejlett országában népbetegségnek számító, kritikus érrendszeri és daganatos megbetegedésekhez vezető elhízás gyakori ellenjavallata az étkezés szabályozása, és bár ez sikeres lehet, utána az érintettek fele öt éven belül visszahízik az eredeti súlyára.
Élet és étel: csak a betűk sorrendje a különbség a két szó között, és sokan játszottak már az „élet étterme” kifejezéssel is. Nyílt ilyen nevű étkezde, szerepel Popper Péter egyik könyveként (Mi az élet étterme?), és a Frédi és Béni rajzfilmsorozat fordítóit is megihlette, hiszen az egyik résznek pont ezt a címet választották. De valóban ennyire közel áll egymáshoz az élet értelme és az étkezés?
Hiába köztudott, hogy a motiváltság a siker egyik kulcsa, motiválttá válni cseppet sem egyszerű. Többféle szempontból is vizsgálták már ezt a késztetést, legutóbb svájci kutatók az anyagcsere oldaláról vágtak bele.
Pert indítottak szülők az Epic Games ellen, mert szerintük a gyerekeik annyira a Fortnite rabjaivá váltak, hogy az alvásról, az evésről és a zuhanyzásról is lemondtak.
Azok, akik éjszaka is dolgoznak és esznek, könnyebben lehetnek depressziósak. Ha azonban legalább az utóbbin változtatnak egy kicsit, az pozitívan hathat a mentális egészségükre.
Egy nemzetközi kutatócsoport első alkalommal észlelte a még a baba világra jötte előtti a reakciókat.
Ideje volna mellőzni a nátrium-kloridot tartalmazó hagyományos konyhasót, ami azonban nem azt jelenti, hogy például odahaza főzés közben egy finom levest kis mennyiségben ne ízesíthetnénk vele. Erre a célra is jobb azonban, ha másféle sót használunk.
A vártnál több kalóriát égetünk el az ételek megrágásával – derül ki holland és brit szakemberek közös kutatásából.
A spanyol videósnak mindössze 2,30 eurót kellett volna fizetnie, de nemet mondott, arra hivatkozva, hogy ő ingyen fogyasztja el az ételeket az adásokban.
Édesebbé vált az életünk, pontosabban ételeink és italaink változtak cukrosabbá az elmúlt évtizedben, és ez komoly egészségügyi problémákhoz vezethet – állapították meg az ausztrál Deakin Egyetem kutatói.
A kutatók azt találták, hogy ha az agyban legátolnak egy agyi enzimet, azzal csökkenthető az étvágy, ezzel pedig az elhízás és a cukorbetegség is megelőzhető.
Az evésnek nem csak az étvágycsökkentéshez vagy a hízáshoz van köze.
Japán kutatók egy érdekes ötlettel csillapítanák a mértéktelen sófogyasztás globális problémáját: egy elektromos evőpálcika pótolja a sokak számára fontos ízt, de úgy, hogy az étel nem lesz sósabb.
Években lehet mérni az egészséges táplálkozás kedvező hatását, és időskorban sem késő lemondani a vörös húsokról, a zsírról és a cukrozott italokról – állítja egy új kutatás.
Miután a hús- és tejipar felelős a mezőgazdasági üvegházhatásúgáz-kibocsátás 15-20 százalékáért, evidenciának tűnik, hogy nem csupán az egészségre, hanem a környezetre is jó hatással lehet a növényi alapú táplálkozás. De hogyan vehetők rá a húsimádók, hogy változtassanak preferenciájukon?
Az elfogyasztott zsír telítettségénél fontosabb, hogy milyen forrásból származik. Ennek alapján kellene újragondolni az egészséges étkezés alapelveit egy nagy nemzetközi kutatás szerint.
Nemcsak az egészséget, a környezetet is károsítja a rossz táplálkozás – derült ki egy friss tanulmányból. A világ lakosságának majdnem fele szenved a helytelen étrend miatt, ami a túl sok vagy a túl kevés étel következménye.
Összefüggésben lehet a vérnyomással a bélrendszer mikroorganizmusainak összessége, a bél mikrobiótája – állítják amerikai kutatók, egyelőre állatkísérletekre alapozva.
Az aligátorok szinte bármit megesznek.