#gasztronómia


Húsételek tokaji édes borokkal? Londonban ezt is kipróbálták
 

Húsételek tokaji édes borokkal? Londonban ezt is kipróbálták

Borkereskedők, csúcséttermek sommelier-i, és rangos borszakmai újságírók kaptak meghívást arra az ebédre, amelynek során Tokaj édes arca egy hatfogásos menüsor mellett mutatkozott be a brit fővárosban. A szamorodnikhoz és aszúkhoz Heston Blumenthal két volt „jobbkeze”, a 3 Michelin-csillagos Fat Duckot is sikerrel vivő Isa Bal master sommelier és Jonny Lake séf komponált ételeket. A rendezvényt Toronyi Zsuzsa, a Wines of Hungary UK ügyvezetője álmodta meg, a helyszín pedig Isa és Jonny közösen nyitott belvárosi étterme, a Trivet volt.

Szabó Edit Szabó Edit

Nem találtak szimpatikus müzlit, hát csináltak ők egyet
 

Nem találtak szimpatikus müzlit, hát csináltak ők egyet

A Hester’s life reggelijei egy dietetikus és egy grafikus konyhájából indultak, mára pedig díjnyertes termékekké váltak. Mivel datolyával édesítenek – ami elég ritka a piacon –, nem csak itthon van kereslet a házi fejlesztésű termékekre. A Hester’s veszprémi gyárában jártunk, ahol az alapítók a vállalkozás életének nehézségeiről is meséltek.

Kákos Anna Kákos Anna