A tökéletes sztrapacska – recept
Sokak nagy kedvencének, a sztrapacskának külön fesztiválja és bajnokai vannak szomszédainknál.
Sokak nagy kedvencének, a sztrapacskának külön fesztiválja és bajnokai vannak szomszédainknál.
Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend harmadszor rendezi meg a Magyarok Nagy Asztala elnevezésű gasztronómiai fesztivált.
Magyar ízeket élvezhetnek a New York-iak az idei magyar kulturális évad keretében egy héten át. Az Extremely Hungary rendezvénysorozat keretében Bicsár Attila, a budapesti Alabárdos Étterem főszakácsa hazai ételeket főz, "modern technikákkal, könnyebb formában" a világ kulturális fővárosában.
Eshet a hó, fújhat a szél, riogathat fagy, ma biztos, hogy békaeső esik Diósgyőrött, Nagy Lajos király egykori lovagvárában. A hatalmat pedig széles e vidéken Békakirály és Jégkirálynő gyakorolja három napon át. Ez idő tájt Miskolcon és környékén, a kilencedik alkalommal megrendezett téli fesztivál jegyében minden a pislogó békáról, de legfőképpen a kocsonyáról szól.
Házilag pácolt lazac. Három bűvös szó, amivel manapság luxuséttermek csábítják a magukra valamit is adó vendégeket. Nemcsak megsúgjuk, de be is bizonyítjuk: bárki el tudja készíteni otthon.
Olaszország egyik legelőkelőbb éttermébe várják azokat a vendégeket, akik maffiózók társaságában szeretnék ebédjüket, vacsorájukat elfogyasztani. Nem kell bátornak lenni, óvintézkedéseket tenni, hogy elfogadjuk a meghívást.
Olyan ételeket is kipróbálhatunk február 26-án, amelyekről máskor csak álmodozunk. Akár még külön utazást is szervezhetünk a Torkos csütörtök jegyében, a gasztronómiai túra során egy este három-négy éttermet kipróbálhatunk, mindenhol csak a kedvencüket rendelve. Elvégre minden féláron kapható!
A hamburger megkerülhetetlen. Több mint százötven éves történelme során meghódította a világot, és népszerűsége töretlen.
Habár nagyszüleink kedves gyümölcse volt, ma már sokan fel sem ismerik a piacon járva. Pedig a naspolya a múlt század közepén még olyan ismert és népszerű volt Európa-szerte, hogy a régi kertészeti könyvekben őshonosként emlegették.
Ha főzési szokásaink döntően nem változnak meg, a helyes táplálkozást elősegítő minden tanács csak pusztába kiáltott szó marad. Dr. Marton István professzor Korkontroll című könyvében segítséget kíván nyújtani az egészséges életmód kialakításához, az aktív, értelmes tevékenységgel eltölthető évek számának meghosszabbításához. Könyvének Egészséges táplálkozás minden életkorban című fejezetében Frank Júlia receptjeivel illusztrálja az elméletet.