Második lett a magyar csapat a Bocuse d’Or európai döntőjén
A versenyt Dánia csapata nyerte meg.
A versenyt Dánia csapata nyerte meg.
Az egyik legnagyobb magyarországi üzletláncba már második éve szállítja be a biozellert, de a legjobb budapesti Michelin-csillagos éttermek is ragaszkodnak a zöldségéhez. Páhin jártunk, ahol Pecznyik Béla, a Pecznyik Tanya Ökofarm tulajdonosa, környezetgazdálkodási agrármérnök, növényorvos avatta be a hvg.hu-t a zellertermesztés rejtelmeibe.
Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a MOM Parkban.
A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. visszahívta S-Budget bacon ízű, 100 grammos kiszerelésű kukorica csemegéjét - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Boldog István vasárnap késő délután jelentette be a Facebookon, hogy mit eszik és iszik. És azt is, hogy mit nem.
Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Belvárosban, a Rumourban vacsoráztunk.
Még vendégeket se fogadott az egyik legtapasztaltabb magyar séffel újranyitó, Michelin-csillagos étterem, a Costes Downtown, de már támadni kezdték az ételeiket, mert nem úgy néztek ki, ahogy sokak szerint manapság szokás. Ott voltunk a megnyitón, ahol a tulajdonos Gerendai Károly nagy bejelentést is tett.
Visszahívják az egyliteres Grandessa Sorbet citromos ízesítésű jégkrém egyik terméktételét.
Cianid eszély miatt több különböző kiszerelésű mandulát is visszahívott a Nébih.
Nem tüntették fel a csomagoláson, hogy zeller is volt a termékben. Azóta már pótolták.
A Ye Olde Fighting Cocks nevű kocsma 793-tól mostanáig üzemelt. Az üzemeltetőnek most be kell zárnia a helyet, de talán egy új vezetés valamikor majd újra megnyitja az ivót.
A magyar helyett egyből az amerikai piacot igyekszik meghódítani a Plantcraft, a hazai cég növényi alapú pástétomával díjat nyert a szakma világkiállításán. De mit keresnek vegán termékeikkel egy húsüzemben? Miért jó az, ha egy növényi szalámi megszólalásig hasonlít az eredetire? És miért éppen Amerika?
A vendéglátó- és szórakoztatóiparban több vállalkozásban is jelen lévő Gerendainak múlt nyárig egymilliárdos veszteséget okozott a járvány, most mégis úgy gondolja, idén már máshogy lesz.
Meglovagolja a közeledő új Batman-film körüli hájpot a Mondeléz márkája, az Oreo. A kakaós keksz eddig is sikeresen érzett rá a zeitgeistra, korábban például Pokémon-figurákat nyomtak a kakaós kekszre.
A cég még tavaly döntött a névváltoztatásról, mivel a régi név és a fekete idős urat ábrázoló logó a felmérések szerint rasszista sztereotípiákat idéz.
A kávékészítés lehet rutin, de lehet művészet is. Bár a tökéletes kávéitalok elkészítéséhez a legjobb baristák évekig tanulnak, mindez nem azt jelenti, hogy mi magunk ne kísérletezhetnék saját otthonunkban azzal, hogy a lehető legjobb minőségben készítsük el kedvenceinket. Ahhoz, hogy már-már kávéházhoz méltó feketével vagy habos finomságokkal lepjük meg magunkat, nem lesz szükségünk gigászi tudásra, csupán néhány szabály betartására, recept követésére és tanács megfogadására.
Fontos, hogy az ajánlott időintervallumok csak a minőségmegőrzési idővel ellátott, megfelelően tárolt élelmiszereknél irányadók.
A Plantcraft növényi alapon fejlesztett pástétomai bejönnek az amerikaiaknak.
A Csalogány26 a Facebookon jelezte, hogy a budai vendéglő nem nyit ki többé.
Nem tehet róla, hogy a fia „átsütve, magyaros risi e bisi-vel, csemege ubival, ketchup-pel” szereti a libasültet.