Megszüntetik a rasszizmusra utaló nevet, Magyarországon sincs többé Uncle Ben’s
A cég még tavaly döntött a névváltoztatásról, mivel a régi név és a fekete idős urat ábrázoló logó a felmérések szerint rasszista sztereotípiákat idéz.
A cég még tavaly döntött a névváltoztatásról, mivel a régi név és a fekete idős urat ábrázoló logó a felmérések szerint rasszista sztereotípiákat idéz.
A kávékészítés lehet rutin, de lehet művészet is. Bár a tökéletes kávéitalok elkészítéséhez a legjobb baristák évekig tanulnak, mindez nem azt jelenti, hogy mi magunk ne kísérletezhetnék saját otthonunkban azzal, hogy a lehető legjobb minőségben készítsük el kedvenceinket. Ahhoz, hogy már-már kávéházhoz méltó feketével vagy habos finomságokkal lepjük meg magunkat, nem lesz szükségünk gigászi tudásra, csupán néhány szabály betartására, recept követésére és tanács megfogadására.
Fontos, hogy az ajánlott időintervallumok csak a minőségmegőrzési idővel ellátott, megfelelően tárolt élelmiszereknél irányadók.
A Plantcraft növényi alapon fejlesztett pástétomai bejönnek az amerikaiaknak.
A Csalogány26 a Facebookon jelezte, hogy a budai vendéglő nem nyit ki többé.
Nem tehet róla, hogy a fia „átsütve, magyaros risi e bisi-vel, csemege ubival, ketchup-pel” szereti a libasültet.
A hatóság szerint a beszállító termékéről nem megállapítható, hogy milyen alapanyagokból készült.
Hal, pulyka, bejgli – mintha mindig velünk lettek volna a karácsonyi asztalnál. Na de mi a helyzet a körítéssel? Az elmúlt évszázad karácsonyi menüit, háztartási jó tanácsait lapoztuk végig, és ha sok új recepttel nem is lettünk gazdagabbak, arról sok mindent megtudtunk, miként képzelték el ez alatt a háziasszonyok szerepét.
Ezüstfenyő-tűlevél, forralt bor, banán és vanília, barack, mák és dió: csak néhány a hazai kézműves sörfőzdék karácsonyi söreinek ízesítései közül. Egy jellegzetes román süteménytől a lilahagymalekvárig minden elfér egy pohár sörben: teszteltük a választékot.
Imádjuk a sorozatokat, de nem mindig csak a karaktereik és a cselekmény miatt: tavaly a Jóbarátokból ismert Rachel-féle lábízű trüffelt készítettük el karácsonykor, most pedig a szemet gyönyörködtető, hivatalos Downton Abbey szakácskönyvbe ugrottunk fejest, hogy egy délután erejéig kipróbáljuk, min ügyködött a sorozatbeli Mrs. Patmore és konyhalánya, Daisy a Crawley család otthonában.
Sokan annyi bejglit sütnek karácsonykor, hogy még húsvétra is marad – mondja a Séfek Séfe című műsorban is szereplő Wolf András szakács. Mást eszünk ma karácsonykor, mint pár évtizede? Mit tegyünk, ha nem akarunk kidőlni a karácsonyi lakoma után? A karácsonyi ételek tradícióiról beszélgettünk a Fülkében.
Habsburg Eduárd lányai karácsonyfa és csillag formák mellett hagyományőrző süteményekkel is készülnek az ünnepre.
A magyar vendéglátás viharos története elevenedik meg egyetlen helyszínen, a Gundel étteremben, amely csaknem két évig tartó kényszerszünet után szerdán nyitott újra. Az új üzemeltető célja az, hogy visszahozza a legendás vendéglős, Gundel Károly szellemét azzal, hogy mindenki számára elérhetővé teszi a helyet. Megnéztük, ez mit is jelent az ő számukra.
Cikkünkben az Idei, hazai, zöld címmel szakácskönyvet kiadó gasztroblogger, Vida Kata meséli el, miként töltött el három hetet példaképe, a világhírű szakács és író, Yotam Ottolenghi londoni éttermében.
Kövér László rémálma, Kásler Miklós álszakálla, az álcovidos tanítónéni rémképe - ilyen, ha közéleti újságírókat eresztünk össze nyolc csokimikulással. Teszt.
A terméket blokk nélkül is visszaveszik a boltokban.
Megnyerte Fazekas Ádám cukrász a Festival World Masters Finalt, pisztáciakrémes fagylaltjával utasította maga mögé a mezőnyt.
Az ország egyik legjobb és legismertebb séfje, akit egyaránt inspirál a játékosság, a művészet, a fizika vagy épp egy tetőcserép formavilága. Aki, ha a vendég szeretné, akár a konyhába is beengedi. Aki háromszavas leírásokkal dolgozik az étlapon, de alapos oka van rá. Aki pontosan meg tudja mondani, hogy mit adnak hozzá a gasztrokultúrához a főzős műsorok vagy a fine dining az otthoni főzéshez. Sárközi Ákos Michelin-csillagos séffel beszélgettünk.
Az elmúlt két év bizonytalanságai miatt döntött a tulajdonos.
Minden tizedik gasztronómia iránt érdeklődő laikus szívesen nyitna saját helyet - derül ki egy felmérésből, ami arra is választ ad, naponta hány órát dolgozik egy vendéglátós.