Főzzünk sörben!
A Malackaraj blog friss bejegyzése a sörrel való főzésről.
Nápoly egyik nem túl előkelő városrészében, közel a pályaudvarhoz van egy egyszerű pizzéria. De előtte hatalmas sor áll – olvasható a Bella Italia blogon.
E-mailben és interneten is terjed egy felhívás, mely szerint egy cég Európában élő távol-keleti emberek számára vásárolna fel házi kedvenceket étkezési célra. Az állatvédők szerint csak médiahackről, internetes ugratásról, provokációról lehet szól, amelyet másfél évtizede már elsütöttek az Egyesült Államokban.
A Makrobio blog írója ellátogatott az Egyesült Államokba, ahol az amerikai biokultúrával is megismerkedett. Legutóbbi bejegyzésében a tradicionális japán fűszert, a misót mutatja be.
Egyes társadalmak étkezési szokásai gyorsabban formálják az ember genetikai állományát, mint a természet nagy erői – állítják egy régebbi elméletet is alátámasztó kutatásban.
A Malackaraj gasztroblog legutóbbi bejegyzéséből megtudhatja, hogyan kell elkészíteni a mákos halat.
Szusit szolgált fel kollégáinak a Nemzetközi Űrállomáson a Discovery két japán űrhajósa.
Michelin csillag, párizsi alapanyagok, magyar gasztronómia és sznobság: Gerendai Károllyal beszélgettünk a Costes étterem elismerése kapcsán.
A Mecsekben burjánzó medvehagyma a hagymák rokona, levelei fokhagymaillatúak, ízűek. A medvehagyma elkészítésére ad tippeket a Malackaraj blog szerzője.
Az Újházy tyúkhúsleves végzett az első helyen a Magyarország Kedvenc Étele szavazáson. A főételek kategóriában a töltött káposzta, a desszertek között a madártej lett a kedvenc. A képviselők nem a magyaros ételektől híznak - tudtuk meg az eredményhirdetésen.
Hajszálvékony, aranysárgára sült, finoman ropogós tészta, és a töltelékek számtalan variációja. Ha a friss rétes illata belengi a lakást, nincs, aki ellenálljon a kísértésnek.
Szerdától kapható a 2010-es Európai Michelin Kalauz, amelyben a Costes étterem csillaga és további négy budapesti vendéglátóhely Bib Gourmand elismerése révén Budapest külön említést érdemelt.
Megszületett az első magyarországi Michelin-csillag elismerés, amit egy budapesti étterem kapott - olvasható az Otthon, édes blogon.
Azzal mindenki egyetért, ha tésztáról van szó, akkor az olaszok a világbajnokok. De vajon mi tehet egy ennyire egyszerű ételt mégis különlegessé? A The Italian Job blog elárul néhány trükköt.
A Kicsivu gasztroblog legfrissebb bejegyzésében egy könnyed leves receptét írja le.
Fokhagymával pirított zöldbab, hirtelen megsütött bébikukorica és limehéjjal pirított bulgur köretet javasol a Lilahangya blog szerzője egy vasárnapi ebédhez
A gasztronómia új hullámát képviselő séfek egyre gyakrabban áramvonalasítják új technológiákkal a hagyományos magyar fogásokat is.
Az avokádó csak pár éve került be a magyar piacok, boltok kínálatába. S a megjelenése óta állandó vita tárgyát képezi. Gyümölcs-e vagy inkább zöldség? Hizlal-e vagy fogyaszt? Egészséges-e vagy egyenesen mérgező?
A világban mindenféle pizzát lehet már kapni: csirkemájast, szarvasragupörköltest stb. Hogy mi kell egy igazi olasz pizzához, arról a The Italian Job szerzője a legfrissebb bejegyzésében ír.
A Magyar Turizmus Zrt. szervezte Torkos Csütörtökön idén is fél áron ehetett a vendég. Amíg a tömegek ebédeltek, majd később vacsoráztak, tömegek dolgoztak azon, hogy ez minél simábban menjen. Kameránkkal egy szegedi halászcsárda konyhájában jártunk, megpróbálva bemutatni a rendezvény vendég számára láthatatlan kísérőeseményét, a Dolgos Csütörtököt.