A mákos hal receptje Olaszországból
A Malackaraj gasztroblog legutóbbi bejegyzéséből megtudhatja, hogyan kell elkészíteni a mákos halat.
A Malackaraj gasztroblog legutóbbi bejegyzéséből megtudhatja, hogyan kell elkészíteni a mákos halat.
Szusit szolgált fel kollégáinak a Nemzetközi Űrállomáson a Discovery két japán űrhajósa.
Az Újházy tyúkhúsleves végzett az első helyen a Magyarország Kedvenc Étele szavazáson. A főételek kategóriában a töltött káposzta, a desszertek között a madártej lett a kedvenc. A képviselők nem a magyaros ételektől híznak - tudtuk meg az eredményhirdetésen.
Hajszálvékony, aranysárgára sült, finoman ropogós tészta, és a töltelékek számtalan variációja. Ha a friss rétes illata belengi a lakást, nincs, aki ellenálljon a kísértésnek.
Szerdától kapható a 2010-es Európai Michelin Kalauz, amelyben a Costes étterem csillaga és további négy budapesti vendéglátóhely Bib Gourmand elismerése révén Budapest külön említést érdemelt.
Megszületett az első magyarországi Michelin-csillag elismerés, amit egy budapesti étterem kapott - olvasható az Otthon, édes blogon.
Az avokádó csak pár éve került be a magyar piacok, boltok kínálatába. S a megjelenése óta állandó vita tárgyát képezi. Gyümölcs-e vagy inkább zöldség? Hizlal-e vagy fogyaszt? Egészséges-e vagy egyenesen mérgező?
A világban mindenféle pizzát lehet már kapni: csirkemájast, szarvasragupörköltest stb. Hogy mi kell egy igazi olasz pizzához, arról a The Italian Job szerzője a legfrissebb bejegyzésében ír.
Gyerekkorom egyik rejtélye volt, hogyan is sülhet valami hamuban. Kedvenc mesehőseim tarisznyájából nem hiányozhatott az a bizonyos kis kerek harapnivaló. Amely aztán elkísért felnőtt koromra az értekezletekre, a mindenkori munkahelyi büfékbe, házibulikra, útjaimra itthon s külhonban. Igaz, többnyire nem hamuban sült.
Michelin csillag, párizsi alapanyagok, magyar gasztronómia és sznobság: Gerendai Károllyal beszélgettünk a Costes étterem elismerése kapcsán.
A Mecsekben burjánzó medvehagyma a hagymák rokona, levelei fokhagymaillatúak, ízűek. A medvehagyma elkészítésére ad tippeket a Malackaraj blog szerzője.
Azzal mindenki egyetért, ha tésztáról van szó, akkor az olaszok a világbajnokok. De vajon mi tehet egy ennyire egyszerű ételt mégis különlegessé? A The Italian Job blog elárul néhány trükköt.
A Kicsivu gasztroblog legfrissebb bejegyzésében egy könnyed leves receptét írja le.
Fokhagymával pirított zöldbab, hirtelen megsütött bébikukorica és limehéjjal pirított bulgur köretet javasol a Lilahangya blog szerzője egy vasárnapi ebédhez
A gasztronómia új hullámát képviselő séfek egyre gyakrabban áramvonalasítják új technológiákkal a hagyományos magyar fogásokat is.
A Magyar Turizmus Zrt. szervezte Torkos Csütörtökön idén is fél áron ehetett a vendég. Amíg a tömegek ebédeltek, majd később vacsoráztak, tömegek dolgoztak azon, hogy ez minél simábban menjen. Kameránkkal egy szegedi halászcsárda konyhájában jártunk, megpróbálva bemutatni a rendezvény vendég számára láthatatlan kísérőeseményét, a Dolgos Csütörtököt.
A hazai csúcsgasztronómia legfontosabb szakácsversenyére február 21-én kerül sor a Gerbeaud-házban. A Magyar Gasztronómiai Egyesület által kezdeményezett Hagyomány&Evolúció döntőjén tizenkét szakács méri össze tudását.
Bár egész évben sokak kedvence, a fánk, igazán farsangkor lesz főszereplő. A vidám télűzés közepette tucatszám fogy a szalagos, a csöröge, a rózsa, a töltött, a bécsi.
Húsok és halak, sütve-főve, darálva és különféle gyümölcsökkel vegyítve – az örmény konyha a magyar ember számára igen meglepő, ám annál ízletesebb fogásokkal van tele. Történelmük jól láthatóan megmutatkozik az ízvilágukon, innen is-onnan is belegyúrtak ezt-azt ételeikbe.
Mindkét nemzet rajong a gasztronómiáért, mégis az elhízottak aránya ezekben az országokban töredéke például a britekhez képest. Hogyan lehet ez? Gino D’Acampo olasz séf és Mireille Guiliano, a téma francia szakértőjének segítségével járunk utána.