#glükóz




Cukor helyett édesítő? Nem biztos, hogy jó ötlet
 

Cukor helyett édesítő? Nem biztos, hogy jó ötlet

Sokan használnak édesítőszereket cukor helyett, bízva abban, hogy ezzel jót tesznek az egészségüknek. Azonban kiderült, hogy a cukorhelyettesítők nem várt hatással lehetnek a szervezetre, pontosabban a bélrendszerre és az anyagcserére.

hvg.hu hvg.hu







Mennyire káros a cukor?
 

Mennyire káros a cukor?

Néhány héttel ezelőtt Gary Taubes tudományos újságíró, a Why We Get Fat (Miért hízunk el?) című könyv szerzője a New York Times magazinban megjelentetett cikkében azt a kérdést vette górcső alá, hogy a cukor és a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup lehet-e az oka az olyan krónikus betegségeknek, mint a szívbetegség, a magas vérnyomás és a rák.

Medipress Medipress