#hajdúszoboszlói Fidesz-frakcióülés

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

A kétségbeesés szülte a végtörlesztéses javaslatot?

Oka van annak, hogy a Jobbik aláírásgyűjtő akciójának elindulása után döntött a Fidesz vezetése a miniszterelnök által is kockázatosnak vélt végtörlesztési javaslatról. A fideszes képviselők úgy vélik, a párt részben a korábbi ellenzéki politikája, részben a gazdasági és társadalmi válság miatt kényszerpályára sodródott, és egy hirtelen jött ötlettel próbálja kezelni a nehéz helyzetet. A kormánypártokban mára perifériára szorultak a kétkedők, a Fidesz és a KDNP egységesen felsorakozott a pár hete Orbán Viktor által bedobott javaslat mögött: a törvénytervezet vitáját egyetlen nap alatt lezavarta a parlamenti többség.

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

A központosítás trükkjével lőnék ki Tarlóst a fideszesek

A jelenlegi állás szerint Tarlós István nem lesz polgármester 2014-től, olyan budapesti közigazgatás formálódik ugyanis a Fideszben, ami a főpolgármester számára elfogadhatatlan. A kerületi polgármesterek erősítenék ugyan a főpolgármesteri posztot, de azzal a feltétellel, hogy a következő választáson ők, és ne a szavazópolgárok választhassák meg Tarlós utódát.

hvg.hu Gazdaság

A hét, amikor Orbánék sokkolták a bankokat

Sokkoló lépésre szánta el magát a Fidesz: kedvezményes rögzített árfolyamot határozna meg a devizahiteleseknek végtörlesztés esetére. Lázár János bejelentése a hírhedt Kósa-féle nyilatkozatnál is nagyobb riadalmat keltett. A Fidesz frakcióülésén Orbán Viktor az asztalra csapott, és közölte, mindenképpen megmarad az egykulcsos szja-rendszer. A kormány bejelentette, hogy adóemelésekből és hatékonyabb adóbehajtásból tömné be a 100 milliárd forintos lyukat. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

MTI Gazdaság

Megszólalt az MNB a Lázár-bejelentés kapcsán

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) most újra megerősíti, hogy csak olyan megoldás lehet megfelelő a hitelesek terheinek csökkentésére, amely nem veszélyezteti a pénzügyi rendszer stabilitását és működőképességét – áll az MNB közleményében.

hvg.hu Itthon

Mégsem szúrnának ki Tarlóssal a fideszes polgármesterek

Bár a legfőbb érintett, Tarlós István nem volt jelent a Fidesz–KDNP frakciószövetség hajdúszoboszlói ülésén, a képviselők a kerületi polgármesterek kezdeményezésére megtárgyalták a budapesti közigazgatás átszervezésének ügyét is. Lázár János frakcióvezető pénteki tájékoztatóján azt mondta, a vitás kérdéseket még nem zárták le, de az már biztos, hogy nem lesz önálló Budapest-törvény. A végső szót a kerületek és a főpolgármester közötti vitában a kormány fogja kimondani.

hvg.hu Gazdaság

Orbánék döntöttek: rögzített árfolyam lesz a végtörlesztésnél is

Kötött árfolyamú, egyösszegű végtörlesztés lesz a devizahiteleseknek - ezt jelentette be Lázár János a hajdúszoboszlói Fidesz-frakcióülés döntését ismertetve. A lépés - amelyen a bankok több százmilliárdot veszíthetnének - azoknak előnyös, akik most is tudják törleszteni a részleteket, sőt, van fedezetük a hitel egyösszegű visszafizetésére is. A hírre esni kezdett a BUX és gyengült a forint.

M. László Ferenc Itthon

Orbánék nagy reformnapja: sarkalatos döntéseket hozott a Fidesz

Megszavazták Áder János választójogi koncepcióját, megmarad az egykulcsos adórendszer, létrehoznak egy önálló bírói igazgatási hivatalt, ősszel pedig újabb konzultációba kezd az Orbán-kormány. Az általános iskolák és gimnáziumok fenntartása és működtetése állami kézbe kerülhet, ahogyan a járó- és fekvőbeteg-ellátás is. A Fidesz–KDNP-frakció jelenleg Hajdúszoboszlón ülésezik, az eseményről a hvg.hu folyamatosan tudósít. Összefoglalónk.

M. László Ferenc Itthon

Keményen küzdöttek jogkörükért a fideszes polgármesterek

A hvg.hu információi szerint az általános iskolák és gimnáziumok, valamint a kórházak működtetését az állam veszi át az önkormányzatoktól - erről döntött a Fidesz frakcióülésén. Úgy tudjuk, a frakcióülésen több kérdésben élenk vita alakult ki, miután több polgármester és befolyásos fideszes politikus bírálta a Belügyminisztérium reformterveit. Maratoni vita után a vitát okozó ügyek egy részét elnapolták.

hvg.hu Itthon

Az Orbán-kormány újabb konzultációt indít

Még az ősszel újabb konzultációt indít a kormány, ezúttal a közbiztonságról kérdezik a lakosságot. Szijjártó Péter hivatalosan is bejelentette, hogy Giró-Szász András lesz a kormányszóvivő, Garamvölgyi László pedig a rendőrségi cselekvéseket magyarázza majd el az embereknek.

hvg.hu Itthon

Döntött a Fidesz: megőrizhetik önállóságukat a bíróságok

Létrehoznak egy önálló bírói igazgatási hivatalt, amely a bíróságok gazdasági ügyeit intézi - a hvg.hu információi szerint többek között erről döntött a Fidesz-KDNP frakciószövetség csütörtök délután. Ezzel a Fidesz-frakció elvetette azt az elképzelést, ami a bírói igazgatást beolvasztotta volna a kormány szervezetébe. Helyszíni tudósításunk Hajdúszoboszlóról.

hvg.hu Gazdaság

Orbán az asztalra csapott: marad az egykulcsos rendszer

Nemcsak hogy megmarad az egykulcsos szja-rendszer, hanem meg is erősíti a kormány – mondta Orbán Viktor a Fidesz-KDNP frakcióülésén, ahol szerda este éles vita alakult ki az adórendszerről. Helyszíni tudósításunk Hajdúszoboszlóról.

hvg.hu Itthon

Orbán kijelölte az utat a Fidesz-frakciónak

Intenzív törvényalkotói munkát vár Orbán Viktor a Fidesz frakciójától - mondta Szijjártó Péter az MTV Az Este című műsorában. A miniszterelnök szerda este beszélt a kormánypártok frakcióülésén.

MTI Itthon

Szijjártót emlékezteti korábbi mondatára az MSZP

Az MSZP arra kíváncsi, hogy a Fidesz-frakció két és fél évvel ezelőtti álláspontjának megfelelően most is kezdeményezi-e, hogy a kormány terveivel ellentétben ne növekedjen a gázolaj jövedéki adója.

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

Erős fideszes lobbikkal néz szembe Orbán

Számos érdeksérelemmel járó törvénytervezetet vitat meg a Fidesz és a KDNP a szerdán kezdődő háromnapos hajdúszoboszlói kihelyezett frakcióülésen. A hvg.hu információi szerint a kabinet több témakörben is kész tervekkel érkezik a tanácskozásra, ami szűkíti a frakció mozgásterét, ennek ellenére a kormánypártok képviselői kemény, elhúzódó vitákra számítanak az önkormányzati, a választójogi és a bírósági reform ügyében. A két párt nyáron feszültté vált viszonyát is rendezni akarják.

Történelmi lépés a jegybanktól: 30 bázisponttal emelték az alapkamatot Matolcsyék

Történelmi lépés a jegybanktól: 30 bázisponttal emelték az alapkamatot Matolcsyék

Csodaautók és kötegben álló milliók – így razziáztak Tóth Csabáéknál

Csodaautók és kötegben álló milliók – így razziáztak Tóth Csabáéknál

Átvizsgáltak 64 000 000 kilométernyi folyót – megvannak az eredmények

Átvizsgáltak 64 000 000 kilométernyi folyót – megvannak az eredmények

Csak beoltott szurkolók lehetnek a nézőtéren a 2022-es foci vb-n

Csak beoltott szurkolók lehetnek a nézőtéren a 2022-es foci vb-n

Nem lép fel az UEFA a szivárványszínű karszalagot viselő német csapatkapitány ellen

Nem lép fel az UEFA a szivárványszínű karszalagot viselő német csapatkapitány ellen

Új mutációt azonosítottak Indiában, megjelent a delta plusz variáns

Új mutációt azonosítottak Indiában, megjelent a delta plusz variáns

Az automatizált logisztika már nem csak a multicégek kiváltsága

Az automatizált logisztika már nem csak a multicégek kiváltsága

Orbán Ráhel férje cégében lett ügyvezető

Orbán Ráhel férje cégében lett ügyvezető

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával