#hitelkeret

T. R. Gazdaság

30 milliárdos hitelkeretet nyit Magyarország Moldovának

A moldáv miniszterelnök megköszönte az országa modernizációjához és reformjaihoz nyújtott magyar támogatást. Orbán Viktor Chisinauban az EU-ról is kifejtette a véleményét. Azt monda, jobb belül lenni, mint kívül. „Nem könnyű, de megéri” – foglalta össze az uniós tagságot a kormányfő.

hvg.hu Gazdaság

Szijjártó bejelentette: Magyarország beszáll a ruandai csirketenyésztésbe

Átfogó stratégiai fejlesztési együttműködési megállapodást írt alá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Vincent Biruta, a Ruandai Köztársaság külügyekért és nemzetközi együttműködésért felelős minisztere csütörtökön Budapesten A magyar tárcavezető bejelentette, hogy magyar-ruandai együttműködéssel létesül egy baromfitenyésztéssel foglalkozó vállalkozás, egy 50 millió dolláros kötött segélyhitelkeret részeként.

bankmonitor.hu Gazdaság

Ezermilliárdos kedvezményes hitel vállalkozásoknak, érdemes sietni

Újra elérhető a Növekedési Hitelprogram a maga fix 2,5%-os kamatával. A 2,5%-os kamatszint kitűnik a piaci kamatkörnyezetből, ráadásul ez a hitel akár 10 éves futamideje alatt fixen így is marad, minden egyéb banki költség nélkül. A vállalkozásoknak gyorsan kell lépniük, mert a Bankmonitor szerint gyorsan kimerülhet a rendelkezésre álló keret.

hvg.hu Vállalkozás

Finanszírozási kisokos 3. – A hitelkeret

Céges vevői nem fizetnek határidőre? Csúszik az állami pályázati kifizetés? Adóznia kellene, de éppen nincs pénz a bankszámláján? Sokan nem is tudják, hogy a céges folyószámla hitelkerete átmenetileg jó megoldás lehet ezekre a pénzügyi problémákra.

MTI Vállalkozás

150 millió eurós hitelkeretet ad az EIB

Az Európai Beruházási Bank (EIB) az államigazgatás modernizálása, valamint a kis- és közepes vállalkozások (kkv) exportjának támogatására a magyar állam számára 50 millió eurós, míg a Magyar Export-Import Bank (Eximbank) Zrt. számára 100 millió eurós hitelkeretet nyújt, az erről szóló szerződéseket pénteken írta alá Baranyay László, az EIB alelnöke, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Nátrán Roland, az Eximbank vezérigazgatója.

Nagy Gergő - Varga Szabolcs Gazdaság

Gigaberuházással indítanák Orbánék a következő húsz évet

Óriási vasúti beruházást jelentett be szerdán a kormány, hasonlóra évtizedek óta nem volt példa hazánkban. A Budapest körüli vasúti körgyűrű tehermentesítené a fővárosi vonalakat, bővülhetne az orosz és kínai árukat szállító tranzitforgalom. A beruházás 360 milliárd forintba kerülne, megtérülési adatok nincsenek, és az átadási határidő is kissé ambiciózus.

MTI Vállalkozás

Közel a megegyezés a kollektív szerződésről a skandináv légitársaságnál

A pilóták és a kabinszemélyzet érdekképviseletei közel jutottak a megegyezéshez a SAS vezetőségével a korábban bejelentett válságkezelő csomag egyik legfontosabb pontjáról, a kollektív szerződés módosításáról. A csődhelyzetben lévő skandináv légitársaság nagyarányú bércsökkentésekkel, jelentős elbocsátásokkal és a nyugdíjfeltételek újratárgyalásával kívánja csökkenteni a költségeit.

hvg.hu Vállalkozás

Bankkártya házon belüli gyártásban

“Egy teányi idő alatt legyen bankkártyám.” Ennek az ügyféligénynek a felismerésével döntött úgy a török Albaraka bank, hogy ezentúl házon belül oldja meg a bankkártyák elkészítését. A bank korábban külső vállalkozót bízott meg a kártyák legyártásával, de az akár több hetes átfutás miatt a gyorsítás mellett döntött.

hvg.hu Itthon

Orbán: az IMF nem támaszthat politikai feltételeket

A miniszterelnök nem hiszi, hogy a Nemzetközi Valutaalap politikai feltételeket támasztana az újabb hitelkeretről szóló tárgyalások megkezdéséhez. Az Európai Unió ugyanakkor kacérkodhat ilyen gondolattal, de ha ez valóban így lenne, akkor azt vissza kell utasítani – mondta Orbán Viktor az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel. A kormányfő beszélt arról is, hogy a banki tranzakciós adót akár már a 2013-as költségvetésbe beépíthetik, de az új teher mértéke nem lesz több egy ezreléknél.

hvg.hu Gazdaság

Portfolio: 15 milliárd eurós hitelkeretre készülhet az EU-IMF

Egy múlt szerdai, befektetőknek szóló prezentációban kérdőjellel ellátva az szerepelt, hogy az Európai Bizottság Magyarország számára 5 milliárd eurós hitelkeretet biztosíthat a fizetési mérleg támogatási lehetőségből - írja a Portfolio.hu.

1 2
Így nézhet majd ki a Samsung Galaxy S21 csúcstelefon olcsóbb változata

Így nézhet majd ki a Samsung Galaxy S21 csúcstelefon olcsóbb változata

Ötven nappal hosszabb a nyár, mint a hetvenes években

Ötven nappal hosszabb a nyár, mint a hetvenes években

Kiránduló nővel erőszakoskodott egy 19 éves férfi a budai hegyekben

Kiránduló nővel erőszakoskodott egy 19 éves férfi a budai hegyekben

Meghalt Rácz Sándor István 56-os szabadságharcos

Meghalt Rácz Sándor István 56-os szabadságharcos

740 lóerős lett a kis BMW M2

740 lóerős lett a kis BMW M2

Kézzel fogható zene: újra divatban a kazetta

Kézzel fogható zene: újra divatban a kazetta

Kést rántott a rendőrökre, majd mellbe szúrta magát egy férfi Budapesten

Kést rántott a rendőrökre, majd mellbe szúrta magát egy férfi Budapesten

A közmédia nem forgat filmet az őszödi beszédről

A közmédia nem forgat filmet az őszödi beszédről

A címlapról ajánljuk