#képviselői juttatások

hvg.hu Itthon

Egyre jobban belezavarodik a miskolci Fidesz a félmilliós irodabérlési ügybe

Több mint öt hónapja üresen áll Miskolcon az a belvároshoz közeli iroda, amelyet havi majdnem félmillió forintért bérel a városban a fideszes Hubay György. Az eddig két és fél milliós cechet persze nem ő – hanem az Országgyűlés Hivatala állja, vagyis – közpénz lévén – végső soron a választók. Az összeg Hubay korábbi munkahelyét, a fideszes vezetésű város vagyonkezelő cégét gyarapítja, a Fidesz pedig – véletlen? – a saját irodájaként tünteti fel a helyiséget. Hubay környezetében és a Fidesznél felújítással magyarázzák a furcsaságokat – akár el is hinnénk, ha nem jártunk volna a helyszínen.

hvg.hu Itthon

24 órás szolgálattal indokolja a KDNP-s képviselő, hogy a miniszterelnöknél is többet keresett a titkára

Hétvégén és ünnepnapokon is dolgoznia kell, ha a helyzet úgy hozza – ezzel indokolta a hvg.hu-nak a KDNP-s Aradszki András, hogy miért kap az asszisztense a képviselői alkalmazottak között kiugró, 1,2-1,6 milliós, vagy akár 2,6 milliós fizetést. A kirívó bérezést a frakció vezetése sem nézte jó szemmel, pláne, hogy más képviselők többször ekkora választókörzetet visznek, harmadennyit kereső asszisztensekkel.

hvg.hu Itthon

A miniszterelnökénél magasabb bért fizet alkalmazottjának egy KDNP-s képviselő

Kikértük az Országgyűlés Hivatalától az adatokat arról, hány alkalmazottat foglalkoztatnak a képviselők, illetve mennyit fizetnek nekik. Kiderült, a KDNP-s Aradszki András egyik munkatársa 1,63 millió forintot keres havonta. Nem panaszkodhatnak a Fidesz frakciót vezető Kocsis Máté segítői sem, akik – ha valamiért össze kellene gyűlniük – a képviselői irodaház legnagyobb termébe sem férnének be. A kormánypárti politikusok, illetve a frakciók összesen majdnem 700 alkalmazottat foglalkoztatnak.

hvg.hu Itthon

Ön hány százezret költ benzinre havonta? Mert a képviselője ennyit

Nem sajnálták maguktól az üzemanyag-támogatást sem a parlamenti képviselők: júliusi fizetésemelésükkel a közlekedésre fordítható keret összege is (tovább) nőtt. Az Országgyűlés Hivatalától kikért adatok alapján a benzinfalók legtöbbje relatív távol lakó egyéni képviselő, de azért akad, aki közelebbről, saját választókerület híján is köröket verne egy utazó ügynökre.

Joó Hajnalka Itthon

Tízezer forint per négyzetméter, maradhat? - extrém példákat találtunk a képviselői irodabérlésre

Kikértük az Országgyűlés Hivatalától a képviselők irodabérleteinek adatait és meglepő példákra bukkantunk: van, aki egy többgenerációs családi ház alapterületén "szorong", más elfér huszonöt négyzetméteren, ami viszont kétszázezer forintba kerül. Nem, nem a parlament mellett, hanem egy lepukkant csepeli épületben.

Joó Hajnalka Itthon

A választóival nem áll szóba, de irodát közel félmillióért bérel Miskolcon a fideszes Hubay György

Vajon mi szüksége van egy havi félmillióért bérelt irodára egy olyan képviselőnek, aki a választóinak még fogadóórát sem tart? A fideszes Hubay György ennyiért ráadásul nem is Budapest valamely frekventált pontján vett ki egy ingatlant, hanem Miskolcon – különös módon épp attól az önkormányzati cégtől, amelynek a mai napig munkavállalója. A félmilliós bérleti díj nemcsak ingatlanosok szerint irreális: a bérbeadó cég saját honlapján is százezer forinttal olcsóbban kínál kétszer akkorákat.

G. M. Itthon

Parlamenti fizetések: A Fidesz így állított csapdát az ellenzéknek

A kétharmaddal bármit meg lehet tenni, mégis van pár dolog, amihez a Fidesz elvárja az ellenzék támogató szavazatait. Ezek a kérdések azok, amik számára kínosak. Ahogy a képviselői fizetések esetén látszik, a kormánypárt stratégiát készíti, az ellenzék pedig észre sem veszi, ahogy át lett verve.

hvg.hu Itthon

A nyári szünetben is jár pluszpénz a képviselőknek

Az országgyűlési képviselőknek akkor is járnak a pluszjuttatások, amikor be sem kell tenniük a lábukat a parlamentbe – írta a Blikk, amely csaknem 100 millió forintra kalkulálja szünetekben kifizetett pluszpénzek összegét. Plusz a benzinpénz, amellyel nem lehet pontosan számolni.

hvg.hu Gazdaság

Méregdrágán bérelnek lakást a képviselőknek

Összesen kb. 150 millió forintot költ az állam az országgyűlési képviselők lakhatására: 120-180 ezer forintokért bérelnek nekik olyan budapesti lakásokat, amelyek nem lehetnek nagyobbak 50 négyzetméternél.

MTI Világ

Csökkentik a képviselők fizetését Olaszországban

A római törvényhozásban dolgozó politikusok sem mentesülnek Silvio Berlusconi kormányfő 25 milliárd eurós megszorító csomagjának terhe alól. A 630 képviselő és 322 szenátor fizetését 10 százalékkal csökkentik 2011-től a kormány tervei szerint.

hvg.hu Itthon

Maximálták az országgyűlési tisztségviselők pótlékát

Az országgyűlési tisztségviselők jövőre a bizottsági alelnököknek járó választókerületi pótléknál nem kapnak nagyobb összeget: pótlék megállapításánál - vetítési alapként - legfeljebb az alapdíj kétszerese vehető figyelembe; ezzel korrigálta hétfőn a parlament a még nyáron elfogadott törvényhozási "bakit".

hvg.hu Világ

Keményen lefaragják a brit képviselők juttatásait

Radikális mértékben lefaragná a brit parlamenti képviselők juttatásait és pénzügyi kedvezményeit az a szerdán nyilvánosságra hozott terjedelmes intézkedési terv, amelyet a tavasszal kirobbant, hatalmas belpolitikai vihart és közfelháborodást szító képviselői költségtérítési botrány nyomán állított össze az alsóház illetékes bizottsága.

MTI Itthon

Nem vizsgálják Boldvai vagyonát

Nem rendelt el vagyonvizsgálati eljárást Géczi József Alajos a szocialista Boldvai Lászlóval szemben - derül ki az Országgyűlés mentelmi bizottság szocialista elnökének tájékoztatójából.

1 2
Szél Bernadettet támogatja a Jobbik az előválasztáson

Szél Bernadettet támogatja a Jobbik az előválasztáson

Orbánnak már nincs szüksége mind a 133 bátor emberére a kétharmadhoz

Orbánnak már nincs szüksége mind a 133 bátor emberére a kétharmadhoz

Mint egy mini Ferrari: időutazásra hív ez az eladó apró Fiat sportkocsi

Mint egy mini Ferrari: időutazásra hív ez az eladó apró Fiat sportkocsi

Orbán a visegrádi csoportból is kikacsintgat

Orbán a visegrádi csoportból is kikacsintgat

És akkor a kormány beárazta Budapestet nulla forintra

És akkor a kormány beárazta Budapestet nulla forintra

Bombatámadás történt egy afgán lányiskolánál, legalább húszan meghaltak

Bombatámadás történt egy afgán lányiskolánál, legalább húszan meghaltak

Megvan, ki a német szociáldemokraták kancellárjelöltje

Megvan, ki a német szociáldemokraták kancellárjelöltje

Doku360: Kimész és belenézel ezerötszáz szempárba. Beléjük nézel

Doku360: Kimész és belenézel ezerötszáz szempárba. Beléjük nézel

A címlapról ajánljuk