hvg.hu Itthon

Kubatov Gábor: "Magyarázkodik a kisköcsög"

Rövid, tömör, ízes magyar trágársággal reagált egy jobbikos képviselőjelölt levelére a Fidesz pártigazgatója, valószínűleg véletlenül. A címzett eredetileg egyébként nem Kubatov Gábor volt, de a levél a jelek szerint hozzá is eljutott.

Domány András Itthon

Az Alkotmánybíróság szerint lehetetlen felderíteni minden hamis jelöltajánlást

Egy állampolgár szerette volna megtudni, hány olyan jelölt ajánlóívén szerepel az aláírása, akiket ő valójában nem támogatott, de egy március 1-én közzétett határozatból kiderül: ebben az Alkotmánybíróság sem tud neki segíteni. Az ügy még a 2014-es önkormányzati választás idején kezdődött, de most éppen aktuális.

hvg.hu Itthon

Pedofília miatt tartóztattak le egy volt csepeli MSZP-s politikust

A csepel.info írt arról, hogy a napokban vitték be pedofil bűncselekmények gyanúja miatt az egykori MSZP-s képviselőjelöltet. A rendőrség megerősítette, hogy szeméremsértés gyanúja miatt nyomoz az ügyben. A szocialista párttól úgy reagáltak, hogy a férfi nem tagja a pártnak, és szerintük a helyi Fidesz hírblogja próbálja lejáratni őket egy majdnem egy évtizede kivált ember piszkos ügyeivel.

MTI Világ

Transznemű jelölteket küldenének a kongresszusba a demokraták Utahból és Coloradóból

Az amerikai Demokrata Párt két hagyományosan konzervatív fellegvárnak számító államban, Utahban és Coloradóban is férfiből nővé operált transzneműt jelöl a kongresszusba az őszi választásokra. Misty Snow Utah államban, Misty Plowright pedig Coloradóban, méghozzá az állam legkonzervatívabb választókerületében lesz képviselőjelölt. Egyikük sem akarja kampánytémává tenni nemi identitását.

hvg.hu Itthon

Még elemzik az ügyészek a rendőrbarátaival kérkedő politikus hangfelvételeit

A főügyészség elemzi azokat a hangfelvételeket, amelyeket a Garabits-ügyben kaptak meg múlt héten a rendőrségtől – írja a Nol.hu. A rendőrség szeptember 24-én rendelt el nyomozást a vesztegetési ügyben, ami azért került át a Központi Nyomozó Főügyészséghez, mert vezető beosztású rendőrök és önkormányzati vezetők is érintettek lehetnek.

MTI Itthon

Százmilliókat fizettetnek vissza a képviselőjelöltekkel

Az állami támogatást kapott egyéni képviselőjelöltek több mint harmadának nem sikerült megfelelően elszámolnia az egymillió forintos állami támogatásával - írta az országgyűlési választásokkal összefüggésben a Blikk szombati számában.

MTI Itthon

Maradt a 170 képviselőjelölt

Százhetven jelöltet vettek nyilvántartásba vasárnap estig az egyéni választókerületi választási bizottságok, legtöbbjük a Fidesz és a KDNP közös jelöltje - derül ki a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu adatainak összesítéséből.

1 2

A címlapról ajánljuk