hvg.hu Itthon

Kilopták a koporsót a halott alól Esztergomban

Egy dolgozó vallomásából derült ki, hogy az esztergomi temetőben egy 2010-ben elhunyt asszony alól az akkori vezető utasítására a temetés után kivették a koporsót, és a holttestet a földre helyezték. A koporsót újra eladták, a kriptát lebetonozták, de a néhai nő fia később elérte, hogy kinyissák. Tényleg nem volt ott koporsó. A volt vezető tagad, a rendőrség hűtlen kezelés miatt nyomoz a helyi szociális temetések ügyében is.

MTI Világ

Fotók: Nyitott koporsóban búcsúztatják Nyemcovot

Három nappal megölése után, kedden temetik el Borisz Nyemcovot. A volt orosz miniszterelnök-helyettes és ellenzéki vezető holttestét a moszkvai Szaharov Központban ravatalozták fel, erről közölt képeket az EPA.

hvg.hu Világ

Lelőtt maláj gép: Újabb koporsók érkeztek Hollandiába

A lelőtt maláj gép holland utasai közül összesen 74 holttestét szállították repülővel csütörtökön Ukrajnából a hollandiai Eindhovenbe. Az első halottakat szerdán vitték haza. Eindhovenben mindegyik koporsót külön autóba helyezték, és a konvoj elindult az eindhoveni repülőtérről Hilversumba, ott azonosítják majd az áldozatokat.

hvg.hu/MTI Nagyítás

Fotók: tisztességgel temetik el az oroszbarát szakadárokat

A donyecki repteret megszálló oroszbarát szakadárok koporsói. Május 26-án hajnalban többtucatnyi fegyveres szakadár érkezett a donyecki ''Prokofjev'' nemzetközi repülőtérre azt követelve, hogy vonják ki a légi kikötő biztonságát védő ukrán katonákat; miattuk a forgalom is leállt. Később az ukrán légierő csapásokat mért a megszálló fegyveres szakadárokra, majd deszantosok érkeztek, hogy megtisztítsák tőlük a légi kikötőt. Előbb két Szu-25-ös vadászgép figyelmeztető lövéseket adott le a megszállók irányába, majd mikor azok viszonozták a tüzet, két MiG-29-es vadászgép, illetve négy Mi-24-es katonai helikopter is bekapcsolódott a harcokba. A repteret végül visszafoglalták.

MTI Shake

Nem tudtak koporsót készíteni a világ egykori legkövérebb emberének

Megfelelő méretű koporsó híján elhamvasztották a mexikói Manuel Uribét, akit 560 kilogrammos súlyával a világ legkövérebb embereként vett nyilvántartásba 2006-ben a rekordok könyve. Időközben 394 kilóra fogyott, de szívritmuszavarral kórházba került május 2-án, és hétfőn hunyt el szív- és veseelégtelenségben. 48 éves volt.

Kazimir Annamari Itthon

Videó: Eltemették a BKV-t

Koporsós forgalomlassító demonstrációt tartott az Egységes Közlekedési Szakszervezet. Ezzel a BKK-nál uralkodó káoszra, a buszjáratok kiszervezésével kapcsolatos ellentmondásokra valamint a járművezetők túlterheltségére akarták felhívni a figyelmet. A résztvevők egy Ikarus Cabrióra helyezett koporsóval mentek a Madách térről a Blaha Lujza térre. A tüntetés elején egy petíciót adtak át a BKK székházánál, Vitézy Dávidnak címezve.

MTI Világ

Tízezrek vonultak Saron koporsójához

Vasárnap izraeliek tízezrei vesznek végső búcsút Ariel Sarontól, a szombaton 85 éves korában elhunyt volt tábornoktól és politikustól Jeruzsálemben.

hvg.hu Itthon

Hófehér koporsóval várták a Fideszt Nyíregyházán

Egy fehér koporsó várta a Fidesz politikusait Nyíregyházán, a Magyarország jobban teljesít című programsorozat első állomásán. Az érintettek figyelmen kívül hagyták a szokatlan ravatalt - számolt be az atv.hu.

MTI Világ

Ingyen koporsóval kampányolnak Hondurasban

A munkások kétharmadának fizetsége nem éri el a havi 300 dolláros minimálbért, és naponta átlagban csaknem 20 ember lesz gyilkosság áldozata Hondurasban; nem csoda, hogy néhány politikus ingyen koporsós temetéssel próbál szavazatokat szerezni a szegényebb néprétegek körében a közép-amerikai országban.

MTI Kult

A dunai jégzajlás nehezíti a mohácsi busójárást

Megkezdődnek csütörtökön a mohácsi busójárás idei programjai, melyek közül a jégzajlás miatt elmarad az egyik fő attrakció, a farsangi koporsó Dunára bocsátása. A busójáráson hat napon át harminc helyszínen reggeltől estig hetven programmal, köztük zenei, táncos eseményekkel és más kulturális szórakoztató rendezvényekkel várják a több tízezres vendégsereget – közölte az önkormányzat.

MTI Shake

Ókori énekesnő koporsóját nyitják fel a héten Egyiptomban

Háromezer éve élt templomi énekesnő sírját tárták fel egyiptomi és svájci régészek a Királyok Völgyében. A sírt véletlenül fedezte fel a Bázeli Egyetem expedíciója, amelynek tagjai Felső-Egyiptomban, Luxor mellett folytatnak feltárásokat.

1 2 3 4
És akkor a kormány egyszerre élesítette fegyverét az EU és az Airbnb ellen

És akkor a kormány egyszerre élesítette fegyverét az EU és az Airbnb ellen

FAZ: Orbán nem szereti a migránsokat, kivéve a macedón Gruevszkit

FAZ: Orbán nem szereti a migránsokat, kivéve a macedón Gruevszkit

Hogyan segíthet minket a kezdők szelleme?

Hogyan segíthet minket a kezdők szelleme?

A Lidl visszahívott egy penészedésre hajlamos kukoricás babkonzervet

A Lidl visszahívott egy penészedésre hajlamos kukoricás babkonzervet

Szép fogás volt a magyar határon elkapott Audi

Szép fogás volt a magyar határon elkapott Audi

Meghalt Szűcs Lajos

Meghalt Szűcs Lajos

A tavaszi kényszerszünet után nyáron is leállnak a magyar autógyárak

A tavaszi kényszerszünet után nyáron is leállnak a magyar autógyárak

Benedek Tibor halála óta először posztolt Epres Panni

Benedek Tibor halála óta először posztolt Epres Panni

A címlapról ajánljuk