#máj

A szív kényes alapanyag, az agy az egyik legbizarrabb, a here íze, mondhatni, kellemes
 

A szív kényes alapanyag, az agy az egyik legbizarrabb, a here íze, mondhatni, kellemes

A legnagyobb jóindulattal se mondható, hogy a magyarok igazán kedvelnék a belsőségekből készült ételeket, pedig több érv is szól mellettük: remek fehérje- és kollagénforrások, változatosan elkészíthetők, nem túl drágák, és egészen izgalmas ízvariációkat lehet belőlük kihozni. A konyhamészárosként is tevékenykedő Szkladányi András arra tett kísérletet, hogy szakácskönyvével felülírja a pacallal, vesével, velővel és társaikkal kapcsolatos ellenérzéseket, és minden eszközt a kezünkbe ad ahhoz, hogy inspirációs forrásként, és ne zsigeri utálattal tekintsünk rájuk.


Van egy rossz hírünk: a májvédő és másnaposságűző csodaszerek semmit nem érnek
 

Van egy rossz hírünk: a májvédő és másnaposságűző csodaszerek semmit nem érnek

Ha valaki életmódváltás helyett májregeneráló szerekkel próbálja az alkoholtól megviselt egészségét helyrehozni, az kétszeresen is veszít: kidob egy csomó pénzt az ablakon, és az állapota sem javul. Érdemes egy görbe este után fájdalomcsillapítót bevenni? Mire találták ki valójában a májvédő szereket? Mi az a diszulfirám-szerű hatás, amitől megtapasztalhatjuk a poklot?









Tökéletes töltött csirkecomb extrával – recept
 

Tökéletes töltött csirkecomb extrával – recept

A csirkecomb közhely-eledellé vált, csillagos éttermek lassan leszégyellik az étlapokról. Ha felbukkan egy bresse-i jérce, egy überslank minicsibe, vagy az új mánia, a fekete lábú, parlagi kapirgáló, akkor is inkább teljes testi valójára, de leginkább a mellére buknak.

Marton Levente Marton Levente