MTI Gazdaság

Akciótervvel mentené a lírát Törökország

A befektetők megnyugtatására készítették, hétfőn el is kezdik a végrehajtását – jelentette be a török pénzügyminiszter, miután a líra árfolyamvesztése újabb rekordot döntött az ázsiai-csendes-óceáni kereskedés hétfői kezdetekor.

hvg.hu Gazdaság

Vargának van ötlete a Facebook-adóra

A pénzügyminiszter szerint Közép-Kelet Európa fontos szerepet játszhat az EU gazdasági növekedésének élénkítésében. Varga szerint meg kellene adóztatni a digitális vállalatokat is.

MTI Világ

Lemondott a macedón kormány legsikeresebb minisztere

Egészségügyi okokra hivatkozva lemondott kedden Zoran Sztavreszki macedón pénzügyminiszter, aki egyben a gazdaságért felelős miniszterelnök-helyettesi pozíciót is betöltötte – számolt be a vesti.mk szkopjei hírportál.

MTI Világ

Német kormányszóvivő: Nem rúgta össze a port Merkel és Schäuble

Cáfolta pénteken a német kormányszóvivő azt a lapértesülést, hogy a görög válság miatt megromlott a kancellár és a pénzügyminiszter viszonya. Angela Merkel és Wolfgang Schäuble "remekül dolgozik együtt", és kapcsolatukat az egymás iránti "mély bizalom" jellemzi, "különösen amikor Görögországról van szó" – reagált berlini tájékoztatóján Steffen Seibert kormányszóvivő a Bild című lap beszámolójára.

MTI Gazdaság

Volt pénzügyminiszterek meghallgatását javasolja a Fidesz a Buda-Cash ügyben

A parlament gazdasági bizottságában hallgatná meg a Fidesz a Buda-Cash-ügy miatt a szocialista kormányok három pénzügyminiszterét, László Csabát, Draskovics Tibort és Veres Jánost, továbbá Antali Károlyt, a Buda-Cash volt felügyelőbizottsági (fb) elnökét és Farkas Ádámot, a pénzügyi felügyelet korábbi vezetőjét.

hvg.hu Gazdaság

Eurózónás pénzügyminiszter kerestetik

Jean-Claude Juncker volt luxemburgi kormányfő, aki jelenleg a jobbközép jelöltje az Európai Bizottság élére, azt nyilatkozta a napokban, hogy az eurócsoportnak szüksége lenne egy állandó elnökre. Ezzel pedig tulajdonképpen létrejönne egy, az eurózóna országainak közös pénzügyminiszteri posztja.

hvg.hu Gazdaság

Itt az ukrán államcsőd?

Az ukrán pénzügyminiszter lát arra lehetőséget, hogy az ukrán állam hitelezőivel tárgyaljon a devizában fennálló államadósság átstrukturálásáról – tudósít a Reuters hírügynökség. Olekszandr Slapak pénzügyminiszter szerint javaslatot tesznek ilyen tárgyalásra hitelezőikkel. Ez pedig egyfajta csődeseményt jelent. A pénzügyminiszter ugyanakkor arról nem beszélt, az államadósság mekkora részét érintené az átstrukturálás.

hvg.hu Gazdaság

És akkor adóellenőrök várják a Depeche Mode-ot

Kitálalt egy adóellenőr, tőzsdére ment a Twitter, elkezdték beszántani a kishantosi földeket, tanyafejlesztési támogatást kapott a Belváros és még a dohánybevételek is visszaestek, egy volt görög pénzügyminiszter pedig elfelejtette az adóját befizetni. Tippelje meg a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu Gazdaság

Hopp, épp a pénzügyminiszter nem fizette be az adót

Görög sajtóhírek szerint eljárás indulhat Jeórjiosz Papakonsztantinu volt pénzügyminiszter és felesége ellen, akik úgy fest, nem fizettek be 3 millió eurónyi adót 2000 és 2010 között. A volt pénzügyminiszter ellen ráadásul már eljárás indult amiatt is, hogy meghamisíthatta az úgynevezett Lagarde-listát, melyen adóelkerülők találhatók, mivel több rokona is a listán volt. Papakonsztantinu hivatali ideje alatt lett a hellén állam az eurózóna tagja.

MTI Világ

Olvashatóbbá tette aláírását az USA pénzügyminisztere

Bár Jacob Lew amerikai pénzügyminiszter nagy eredményt még nem ért el a költségvetésről szóló alkudozásban a kongresszussal szemben, de aláírása már olvashatóbb, mint amilyen februári beiktatásakor volt - állapította meg az AP. A hírügynökség szerint várhatóan még jobb lesz a szignója akkor, amikor rá kell tennie az új bankjegyekre.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk