hvg.hu Kult

Hallotta már a Habony Árpádról szóló hiphopdalt?

Lovasi András nemrég hiányolta a Coelho-hiphoppal szembemenő magyar popzenét. Pedig van itt politikus popzene a Kozmoszon, Dopemanen, illetve a másik oldalon a nemzetirock-formációkon túl is. Habony Árpád is megihletett egy rapzenekart.

hvg.hu Kult

Rapper lett Bob Dylan unokája

A nagypapára ütött: nem csak a legjobb akar lenni, egyenesen kulturális mozgalmat akar generálni, adja hírül a Guardian.

HVG Sport

Rapzenével doppingol Hosszú Katinka

„Lehet, hogy furán hangzik, de szeretem a monotóniát. Az úszásban az a jó, hogy pontosan tudom, mi fog történni a következő pillanatban” – jelzi a HVG Portré rovatában az idei barcelonai világbajnokságon nyert aranyaival az egyetlen háromszoros vb-győztes magyar úszóvá előlépett 24 éves sportoló, hogy a kegyetlennek tűnő edzésekben is meg lehet találni a harmóniát.

hvg.hu Kult

A Gyöngyhajú lány dallamára rappel az amerikai sztár

Házfalakra vetített videón mutatta be új dalát Kanye West a mashable.com cikke szerint. A kampány a magyaroknak azonban nem emiatt érdekes, ugyanis a számban az Omegától a Gyöngyhajú lány dallama is felhangzik.

MTI Shake

Videóklip miatt tartóztatták fel a TGV szuperexpresszt a rapperek

Párizsból 150 utassal Nizza felé közlekedő szuperexpressz kénytelen volt Marseille egyik hátrányos helyzetű negyedénél, az Air Bel nevű lakótelep magasságában megállni, miután a sínek mentén füstbombákat helyeztek el. A nyolc fiatal - köztük négy kiskorú - ellen vádat emeltek.

hvg.hu Kult

Stúdióba vonult C. Ronaldo - hallgasson bele!

Úgy érzik, ki kell néha szállni a futball világából, ezért a zenébe is belekóstolt a Real Madrid két játékosa: Crisitano Ronaldo és Pepe. Amíg Ronaldo reppelt, Pepe a gitárral próbálkozott. Íme egy kis ízelítő a produkcióból. Azt mondják, ha megkérnék rá őket, akár a Real Madridnak is írnának egy dalt.

Kiss Ádám Kult

Szex, Demszky, férfikrízis

A kortárs költészetet nem csak műszálas pulcsis lúzerek csinálják, a rapzenét pedig nem csak kapucnis-bőgatyás gyökerek. És van olyan, aki ezt egy személyben bizonyítja, mint Závada Péter, aki eddig onnan volt ismert, hogy az Akkezdet Phiai egyik feleként pörgette a szövegeket Újonc Peti néven, most pedig saját nevén saját verseskötettel jelentkezik.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk