#rovarevés




Egyen csokiba mártott szöcskét! Vagy skorpiós nyalókát
 

Egyen csokiba mártott szöcskét! Vagy skorpiós nyalókát

Egy magyar cég arra vállalkozott, hogy az ízeltlábúakat becsempéssze az emberek konyhájába - egyenesen a tányérjukba. Nálunk még brahiból vásárolnak ilyen nyalánkságot, de külföldön igazi ínyencségnek számít a mogyoróolajon pirított szöcske vagy az óriáshangya püspökfalatja. Rovarfarmok nyílnak Amerikában, amelyek erre szakosodott éttermeket látnak el bőséges alapanyaggal. Adunk egy receptet is, milyen finomság készíthető csótányból.

Varga Szabolcs Varga Szabolcs

Fotó: Szép nő csúnya bogarat eszik
 

Fotó: Szép nő csúnya bogarat eszik

Az ehető, fehérjékben gazdag rovarok emberi fogyasztását népszerűsítette egy rovartenyésztéssel foglalkozó holland kutatóintézet Lelvstadban. Az alábbi képen az egyik kutató éppen egy fapálcikára tűzött, sült tücsköt eszik. Alatta pedig ínycsiklandó féreglárvákat kínálnak finom szószban.

MTI MTI

Rovarok, tojáspor, irodai grill - ön is ezt eszi majd 20 év múlva
 

Rovarok, tojáspor, irodai grill - ön is ezt eszi majd 20 év múlva

Táplálkozási szokásaink döntően megváltoznak az elkövetkező években, fogyasztásunk ritmusa és helyszínei is átalakulnak, az egyes élelmiszerek iránti növekvő keresletet pedig alternatívák oldják majd fel. A szingli-és munkamániás társadalom gerjesztette új igények alakítják majd a jövő étkezését, ahol a luxus már nem egyenlő a kaviárral.

hvg.hu hvg.hu


A rovarevés lehetőségeit kutatja az Európai Bizottság
 

A rovarevés lehetőségeit kutatja az Európai Bizottság

Az évtized végéig van időnk arra, hogy hozzászokjunk a rovarevés gondolatához, mivel egyes tudósok szerint az állattartás megdrágulása miatt elkerülhetetlen lesz a proteinben rendkívül gazdag hatlábúak fogyasztása. Az EU-t mindez nem fogja felkészületlenül érni: az Európai Bizottság idén 3 millió euróval támogatja a rovarok ehetőségét kutató projekteket - adta hírül a Daily Mail című brit napilap hírportálja.

MTI MTI