#sikersztori




A saját lábára akart állni, Európa legjobbja lett
 

A saját lábára akart állni, Európa legjobbja lett

Az anyukák szülés utáni elhelyezkedési problémájára kereste a megoldást Vida Ági, aki végül egy olyan vállalkozásfejlesztései programot hozott tető alá, hogy ezért nemrég Európa legjobbjának választották a maga kategóriájában. Nem meggazdagodni akart, hanem egy társadalmi problémára választ adni. A Gazdagmami sikersztorija.

Varga Szabolcs Varga Szabolcs


Egy magyar cég világsikere, ami minket figyel
 

Egy magyar cég világsikere, ami minket figyel

Megmondják előre, melyik szín lesz a divat a következő nyáron, és azt is, kik lesznek az első vevők, és hol akarnak vásárolni. De azt is vizsgálják, hogyan növekednek a paprikák. Magyarok alapították négy éve, nemrég az amerikai piac meghódításán dolgozó német gyökerű cég kiszemelte és meg is vette a Radoopot.

Ember Zoltán Ember Zoltán

„Mindenkinek szíve joga utálni” – interjú Schobert Norbival
 

„Mindenkinek szíve joga utálni” – interjú Schobert Norbival

Háromszor is elbukott vállalkozási ötletével, de mindig talpra állt, most pedig történelmi pillanathoz érkezett: nagyobb nemzetközi terjeszkedésbe fog Schobert Norbert. Ehhez pénz kell, így tőzsdére viszi a cégét az aerobikoktatóból lett üzletember. Magánvagyona elmondása szerint csekély. A külföldi marketingkampánynak már nem ő lesz az arca, hanem egy világsztár, nagyobb, mint Figo, mert vallja, az ő céljaikhoz a portugál focista kevés lenne. Saját magát annak bizonyítékának tartja, hogy nem kell elmenni ebből az országból, ha valaki sikeres akar lenni. Interjú.

Ember Zoltán Ember Zoltán

Guruló kávéház indul Debrecenben
 

Guruló kávéház indul Debrecenben

Saját maga gyártotta le a tricikli összes alkatrészét, így az belekerült 2,5 millió forintba is, ettől lett egyedi a járgány, amiről kávét fog árulni egy olyan vállalkozó Debrecenben, aki amúgy állami alkalmazott is.

Ember Zoltán Ember Zoltán

Aki megszerettette a lángost San Franciscóval
 

Aki megszerettette a lángost San Franciscóval

San Francisco és az Egyesült Államok egyik legjobb éttermében magyar származású a szakács, a Nick Balla által összeállított ételsor révén pedig amerikaiak tömegei ismerkednek meg a konyhánkkal. Ballának fontos ez az örökség, szerinte San Franciscóban azért is imádják a magyar ételeket, mivel azok az ott megszokottaktól igencsak eltérő ízvilágúak. Lángos, csirkepaprikás, pacalpörkölt és dobostorta – ez is felfér az étlapra.

Nagy Gergő Nagy Gergő

Tényleg embereket esznek reggelire a kockázati tőkések?
 

Tényleg embereket esznek reggelire a kockázati tőkések?

Két magyar céget mutatunk be, amelybe idén összesen 700 millió forintot fektetett be két hazai kockázati tőkés társaság. Az egyik nagyon könnyen, a másik nagyon nehezen tudott megállapodni a befektetőkkel. De hogyan tárgyalnak a kockázati tőkések, mit akarnak, milyen szempontok vezérlik őket? Mitől lesz vonzó egy pénzre áhítozó kisvállalkozás? És min lehet elcsúszni?

Ember Zoltán Ember Zoltán

Zseni vagy kókler?
 

Zseni vagy kókler?

A marketinges szakma erős kritikával illeti tevékenységét, miközben a hazai kisvállalatok körében töretlen népszerűségnek örvend. Hírleveleivel ő teremtette meg a kisvállalati marketing alapjait Magyarországon, ám kritikusai szerint végtelenül gagyi, amit csinál. A pályáját multicégek marketingeseként kezdő Wolf Gábor szerint ő nem marketinget tanít, hanem vevőszerzést.

Ember Zoltán Ember Zoltán