Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#spanyol

Tóth Sándor Élet+Stílus

Aranyrudak a süteményekben

A klasszikus spanyol vízkereszti kalács, a Roscón de Reyes a hagyományok szerint mindig rejt valami kis meglepetést. Ezúttal nem is olyan kicsit.

T.S. Élet+Stílus

A 456 kódja – pezsgő

Nálunk sem ismeretlenek a Codorníu családi pincészet cava-i, amit pezsgőnek illetve pezsgőbornak egyaránt neveznek. Az újévi koccintásokhoz a pincészet pezsgőmesterei elkészítették az eddig legjobbnak vélt bubist, amelynek a hírével csak az ára vetekszik.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Ezek a világ legjobb olívaolajai

Minden túlzás nélkül elmondható, nemcsak a top tízet, hanem az ötvenes mezőnyt is uralják az ibériai olívaolajok. A World's Best Olive Oils (WBOO) kiadta legújabb ranglistáját a világ legjobb extra szűz olívaolajairól.

T.S. Plázs

Sonka több mint egymillióért

Ezért a sonkáért egyetlen hentesnél sem állnak sorba, mégis elfogy. Jelenleg a világ legdrágább sonkáját egy huelvai termelő állítja elő Andalúziában.

hvg.hu/turizmus.com Gasztro

Talpig paradicsomban

A túlérett paradicsommal könnyen befürödhetünk a konyhában, de van amikor ez a cél. Az utcán. Mint ahogy a spanyolországi Bunolban minden augusztus utolsó szerdáján.

Tóth Sándor Gasztro

Vacsora Luciónál

Elég nehéz elképzelni, hogy a jelenlegi fő-fő vezető és a korábbi magyar miniszterelnökök, király híján köztársasági elnökkel megfejelve egyikük törzshelyén egy asztalhoz ülnének vacsorázni. S ennék, amit a pórnép.

-gy- Gasztro

A világ legjobb éttermei - gasztro glóbusz 2015

Londonban felszállt a füst, ha nem is pápát választottak, tegnap este óta megvan a 2015-ös lista a világ legjobb éttermeiről. A trónon újra a katalán Roca fivérek gironai El Celler de Can Roca étterme.

hvg.hu/ élelmiszer online Gasztro

Ausztrál a világ legjobb olívaolaja

Legalábbis a New York-i International Culinary Center szerint, amely évről évre megrendezi az olívaolajak nemzetközi versenyét. Az arany és ezüst medálok mellett külön kategóriában lehet elnyerni a legértékesebb elismeréseket: a "best in class", vagyis az osztály legjobbjai soroltatnak ide. A mostani 2015-ös megmérettetésre 26 országból érkeztek minták.

T.S. Gasztro

A sonka, ami összeköt

A gasztronómia és a művészet két olyan távoli országot is összehoz, mint Japánt és Spanyolországot. Jelen esetben kapcsolatukban a sonka az egyik főszereplő, a másik pedig egy szobrász- és restaurátor művész.

T.S. Gasztro

Tésztából lesz a csoda

Hónapok óta gyúrnak 12 ország legjobb péklegényei, hogy felkészüljenek a fiatal pékek 44. európai versenyére (European Contest for Young Bakers), melyet október 11-14. között Brüsszelben rendeznek meg.

Tóth Sándor Gasztro

A legjobb bor mindig az, amelyik álmainkban él

Kétfajta tokajival is ünnepelte alapításának és fennállásának 150. évfordulóját az egyik legnevesebb spanyol szőlőbirtok és borászat, a Bodegas Vega Sicilia (BVS). Nem csoda, hiszen jelentős magyar érdekeltséggel rendelkezik Tokaj-Hegyalján, tulajdonolva a Tokaj-Oremus Szőlőbirtok és Pincészetet.

T.S. Gasztro

Mega krumplis tortilla – recept

Ez is csak egy lepény, mégis kikérné magának a degradálást. Minden spanyolok tortillája az andalúz kocsmákban épp úgy ott a pulton, mint az önérzetes katalánoknál, vagy a baszkoknál. Ő a fő tapas otthon és házon kívül, de létjogosultsága van az elegánsabb éttermekben is.

T.S. Gasztro

Minden eddiginél drágább étterem nyílik - fotók

Hamarosan megnyílik a világ legdrágább étterme Ibiza új ötcsillagos luxusszállójában. Az 1500 eurós degusztációs menüt egy este egyszerre csak tizenketten élvezhetik egy Föld körüli utazás keretében, Paco Roncero séf kalauzolásával.

T.S.-Gy.Zs. Gasztro

Afrodité gyöngye a csigáktól

A szezon már megkezdődött, de még nem csúsztunk le semmiről. Ha egy kis eső is áztatja a kertünket, akár milliomosok is lehetünk. Csak figyeljük az éti csigákat.

T.S. Plázs

Terka néni tortája és a nyalóka

Bár Spanyolország legnagyobb szigetének, Palma de Mallorcának bőven akadnak gasztronómiai különlegességei, ezúttal egy egészen sajátos süteményfélével hívta fel magára a figyelmet. Turistáknak azért nem garantáljuk, hogy a nyaralás alatt megkóstolhatják, de ki tudja.

T.S. Gasztro

Michelin csillagbolt 2014

Marseille-ben és Szingapúrban is emlegetik a Borkonyhát. Az örvendetes magyar siker mellett még számos figyelemreméltó újdonságot és eredményt tartalmaz a Michelin étterem- és szállodakalauz 2014-es kiadványa.

Tóth Sándor Gasztro

Védett lett a Sangría - nem spórolhatnak a borral

Még az idei enyhe télben sem sokunknak juthatott eszébe, hogy leüljünk sangríázni, de már a nyarat idézi az Európa Parlamentnek egy minap hozott döntése. Eredetvédettnek minősítette az Ibériai-félsziget hűsítő italát, a Sangríát.

-t- Gasztro

Van egy ötletünk: ehető karácsonyfa - recept

Ha Demjén Rózsi megénekelhette, hogy „sajtból van a hold”, akkor mi mondhatjuk, hogy sajtból van a karácsonyfa. Illatos is, nem is hullik, megehetjük, aztán újra felállíthatjuk. Talp nem kell hozzá, csak tányér.

Gy. Zs.-T.S. Gasztro

Mire jó az édeskrumpli? – recept

A kérdés költői, hiszen mi másra lenne jó, minthogy megegyük. Csak erre felé itt a Kárpát-medencében ez nem annyira természetes, mint az újvilágban, vagy akár Afrikában, Ázsiában. Érdemes kipróbálni magában, köretként, de süteménybe is. A karácsonyi menüt is feldobhatjuk vele.

1
4 5 6 7 8
12
Reagált a Kreml arra, hogy szakértők szerint az orosz légvédelem lőhette le az azeri utasszállítót

Reagált a Kreml arra, hogy szakértők szerint az orosz légvédelem lőhette le az azeri utasszállítót

GVH-elnök: Mészáros Lőrinc exveje lényegében saját magát buktatta le

GVH-elnök: Mészáros Lőrinc exveje lényegében saját magát buktatta le

Szlovén hegyimentők: A zuhanást még túlélte a magyar túrázó, de visszamászni már nem tudott a szakadékból

Szlovén hegyimentők: A zuhanást még túlélte a magyar túrázó, de visszamászni már nem tudott a szakadékból

A magyarok nem számítanak semmi jóra a jövőben?

A magyarok nem számítanak semmi jóra a jövőben?

Hangot ad a néma tömegeknek: Csalog Zsolt dokuportréi hajléktalanokat, gulág-túlélőket, csalódott munkásokat mutattak be a Kádár-korban

Hangot ad a néma tömegeknek: Csalog Zsolt dokuportréi hajléktalanokat, gulág-túlélőket, csalódott munkásokat mutattak be a Kádár-korban

Másképp égeti a zsírokat azoknak a szervezete, akik ilyen mozgást végeznek

Másképp égeti a zsírokat azoknak a szervezete, akik ilyen mozgást végeznek

Polyák Gábor: Az újságírás védelmében

Polyák Gábor: Az újságírás védelmében

Beperelte a magyar államot a bőnyi rendőrgyilkos

Beperelte a magyar államot a bőnyi rendőrgyilkos

Van bank, ahol már január másodikán lehet munkáshitelt igényelni

Van bank, ahol már január másodikán lehet munkáshitelt igényelni

A címlapról ajánljuk