Péli Gábor Gazdaság

Szabadidő, eltartók és eltartottak a szép új világban

Társadalmaink idővel bizonyára megtalálják azokat a tevékenységformákat, melyek a ma ismert munkaformákat felváltva hasznosnak minősülnek majd. De a szervezetek és a társadalmak lassan alkalmazkodnak az átfogó változásokhoz. Hozzászólás Scharle Ágota vitacikkéhez.

Molnár Barbara Vállalat + Vezető

Megtalálni Bélát

Ritkábban vált munkahelyet és jobban is teljesít a munkahelyén az, akinek a felvételkor böngészőt kellett telepítenie a gépre. Sokszor a büntetett előéletű emberek többet hoznak ki magukból a munkában, mint azok, akiknek nincs priuszuk. Facebook-posztok elemzéséből már azt is kitalálják a cégek, melyik munkavállalójuk áll közel a felmondáshoz – a konkurensek pedig így könnyen meg tudják környékezni az elégedetlenkedő dolgozókat. A Big Data most kezd betüremkedni a munkatársak kiválasztási és toborzási folyamatába.

hvg.hu Én és a Cégem

100 kérdés: a mikrovállalkozások szervezeti és munkaügyei - 5. rész

Hol hirdessem meg az állásajánlatot, ha új kollégát szeretnék felvenni? Mikor érdemes fejvadászcéghez fordulnom? Hol és hogyan kell bejelenteni egy alkalmazottat? Mi a munkaerő-kölcsönzés előnye és hátránya? Milyen járulékkedvezmények vannak? Miért éri meg cafetériát adnom a dolgozóimnak? Milyen cafetériatípusok vannak, és hogyan adózunk utána 2014-ben? Összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket és válaszokat a céges munkaügyek területén.

Nagy Gergő Gazdaság

Mindenki a nyertes trafikosoknak nyújtja segítő kezét

A trafikpályázat eredményhirdetése után megszaporodtak az olyan hibrid cégek, melyek egyszerre igyekeznek támogatást nyújtani a felálló nemzeti dohányboltoknak és érdekképviseletként is megjelennének. Jogi segítség, marketing, közös beszerzés, könyvelés, pénztárgépek, csak hogy pár elemet említsünk a kínálatból. A tanácsadás a cégek állítása szerint egyelőre nem kerül pénzbe, később azonban lehetnek tagdíjak.

Kosztra Balázs Vállalkozás

Az egészséges munkahely és a szervezeti betegségek gyógymódjai

Egy egészségesen működő szervezet természetesen nem csak azt biztosítja, hogy a benne dolgozó munkatársak örömüket lelik a munkában, és jól érzik ott magukat, arra is odafigyel, hogy a vevők is kiemelkedő minőségű terméket, vagy szolgáltatást kapjanak, és mindezt úgy, hogy közben a szervezet gazdaságosan, hatékonyan működik.

hvg.hu Sport

Hogyan vált Armstrong a dopping Keresztapájává?

Szerda késő este nyilvánosságra hozta az Amerikai Doppingellenes Ügynökség (USADA) a bizonyítéklistáját Lance Armstrong ellen, amelyből kiderül, hogy 11 egykori csapattársa vallott a hétszeres Tour de France-győztes ellen. A jelentés leírja, hogy Armstrong mind a hét Tour-sikerénél doppingszert haszált és a csapattársait is megzsarolta, ha nem kértek belőle.

Medipress Plázs

Káoszt idézhet elő a szerelem a szervezetben

A szívverés felgyorsul, görcsbe rándul a gyomrunk, és olyan érzelmi hullámvasútra kerülünk, ami az egyik pillanatban az extrém boldogság magaslataiba, a következő pillanatban pedig a szorongó kétségbeesés mélységeibe repít. A kutatások szerint ezek az intenzív, romantikus érzések az agyból származnak.

MTI Vállalkozás

Új lehetőséghez juthatnak a fiatal magyar vállalkozók

Az alapszabály véglegesítésével hivatalosan is szervezetté alakult a G20 Fiatal Vállalkozók Szövetsége (G20 Young Entrepreneurs' Alliance - G20YEA) - közölte a magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége (FIVOSZ) az MTI-vel kedden. A FIVOSZ alapító elnökét a nemzetközi szövetség két bizottságba, a tagságért felelős- és a marketing bizottságába is beválasztották, ami új lehetőségeket jelenthet a fiatal magyar vállalkozóknak a világ legfejlettebb piacain.

MTI Itthon

Jogszabállyal védenék a szellemi tulajdont

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött kedden Budapesten a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és tizenhat, a szellemi tulajdon védelmével foglalkozó szervezet.

Karrier

Veszélyek a munkahelyen

Noha 2008-tól a munkavédelmi törvénybe beemelték a pszichoszociális kockázati tényezők kezelésének munkáltatói feladatát, a munkaadók csekély hányada térképezi fel és javítja szervezetét ebből a szempontból, pedig e veszélyek következményeként a dolgozók tömegénél válaszreakcióként stressz, munkabaleset és pszichoszomatikus megbetegedések jelennek meg. Ráadásul a túlzott stressz a teljesítményre is negatívan hat.

MTI Tech

Világszervezetté alakul a CERN

Világszervezetté alakul a genfi székhelyű Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN), amely a jövőben Európán kívüli országokat is taggá fogad, amennyiben a jelentkezők megfelelnek a világ egyik legnagyobb tudásközpontja követelményeinek.

1 2
Nem halott a dízel, sőt, sportosabb lett: itt az új Golf GTD

Nem halott a dízel, sőt, sportosabb lett: itt az új Golf GTD

Önkéntes karanténba vonult a koronavírus miatt a magyar szépségkirálynő

Önkéntes karanténba vonult a koronavírus miatt a magyar szépségkirálynő

Keménykedhet Trump, de ez is kevés lehet az iráni keményvonalasok túléléséhez

Keménykedhet Trump, de ez is kevés lehet az iráni keményvonalasok túléléséhez

Sarri: Ez kevés! Zidane: Nem ezt érdemeltük!

Sarri: Ez kevés! Zidane: Nem ezt érdemeltük!

Lehallgatásra alkalmas rést találtak wifi chipekben, egymilliárdnál is több telefon, gép, router érintett

Lehallgatásra alkalmas rést találtak wifi chipekben, egymilliárdnál is több telefon, gép, router érintett

Lett egy új holdja a Földnek

Lett egy új holdja a Földnek

670 delfintetemet mosott partra a víz, a halászokat okolják a történtek miatt

670 delfintetemet mosott partra a víz, a halászokat okolják a történtek miatt

Nem csökkent az influenzások száma

Nem csökkent az influenzások száma

A címlapról ajánljuk