#séf



Baszkföldi kulináris világatlasz magyarokkal
 

Baszkföldi kulináris világatlasz magyarokkal

Az idén hazánk is felkerült arra a világtérképre, amelyet a San Sebastian-i Gastronomika kongresszus és kiállítás rendezői rajzolnak meg évről évre. A nagyszabású rendezvény hat díszvendége közül az egyik Magyarország volt.

T.S. T.S.

Nobu San: “Elég, ha mindig az adott pillanatban a legjobb vagy” - interjú
 

Nobu San: “Elég, ha mindig az adott pillanatban a legjobb vagy” - interjú

A főzés szeretete, végtelen lelkesedés, alázat, szenvedély és egy kiváló csapat - ez a kulcsa egy sikeres gasztronómiai birodalom felépítésének – vallja Nobu Matsuhisa mester, a NOBU étteremlánc névadója és társtulajdonosa, aki a napokban Budapesten járt, s interjút adott a hvg.hu-nak a Hospice Alapítványt támogató jótékonysági vacsoraesten.

SZJ SZJ


Fakanál helyett 3D-s nyomtató
 

Fakanál helyett 3D-s nyomtató

Úgy tűnik, megállíthatatlan az élet különböző szféráiban a háromdimenziós printelés térhódítása. A művészet, az orvostudomány és az építőipar után a gasztronómiában is megkezdte előretörését: Londonban nemrég egy komplett 3D-s ételsort mutattak be.

T.S. T.S.


Titokzatos krumpliarcok – recept
 

Titokzatos krumpliarcok – recept

Trendi a fekete. Nem a kifutón, hanem a konyhában. A két Michelin-csillagos spanyol séf, Dani García is meglepte a vendégeit. Ennél sötétebb már aligha lehetne a tányérja. Megnéztük, mit főzött ki.

T.S. T.S.

Egy igazi bajnoka már van az EB-nek
 

Egy igazi bajnoka már van az EB-nek

Miközben a kontinens már teljes futball-lázban ég, csak kevesen tudják, az Európa Bajnokság főséfje birtokolja a világon a legtöbb Michelin-csillagot. Ha valaki, ő igazi bajnok, aki most egy luxusbeszállítóval együtt gondoskodik a labdazsonglőrőkről és a VIP-vendégekről.

T.S. T.S.

Kannabisz a konyhában
 

Kannabisz a konyhában

Alapállásból közellenség, miközben gyógyszer is lehet, újabban pedig tabukat döntöget a konyhában. A kannabisz felhasználásáról már szakácskönyv is született, és egyre több séf vesz fel a menüjébe kenderkivonatokkal készülő fogásokat – az USA-ban.

T.S. T.S.

A kecsegén túl
 

A kecsegén túl

A professzionális szintre fejlesztett szabadidős tevékenységekkel, teszem azt a gyeplabdával, a ping-ponggal vagy szánkózással ellentétben a főzés egy valódi szakma.

Hercsel Adél Hercsel Adél


Mesteri tányérok otthon – 5 tipp
 

Mesteri tányérok otthon – 5 tipp

Biztos, hogy a csúnya süti is lehet finom, de az igazi gasztronómiai élmény nem az ízekkel, hanem a látvánnyal kezdődik. S nem csak az étteremben, hanem otthon is. Legalábbis gasztronautáknál.

hvg.hu hvg.hu

Bisztronómia a fedélzeten
 

Bisztronómia a fedélzeten

Egyre több sztárséf vállalja, hogy az „égi konyhák” speciális feltételeinek megfelelően alkosson menüsorokat. Legújabban a francia bisztrókonyha egyik legismertebb képviselője, Yves Camdeborde is a fedélzetre lépett.

hvg.hu hvg.hu

Top éttermek kulisszatitkai
 

Top éttermek kulisszatitkai

Kitől jönnek a bárányok az Onyx, a zöldek a Babel konyhájára, honnan rendeli a buborék zsázsát a Borkonyha, milyen a Salon saját algás sajtja? S egyáltalán, honnan és milyen alapanyagok kerülnek a csúcséttermek konyháira?

hvg.hu hvg.hu

Utolsó vacsorából húsvéti menü
 

Utolsó vacsorából húsvéti menü

Jézus séfjei - apokrif módon így is nevezik azokat a spanyol szakácsokat, akik minden évben megkísérlik rekonstruálni, és a kornak megfelelően újragondolni a Názáreti Jézus utolsó vacsoráját. Ilyen újrakomponált ételsorral várja a húsvéti ünnepek alatt vendégeit az idei évtől a második Michelin-csillaggal is büszkélkedhető madridi Coque étterem.

T.S. T.S.

Menü modellekkel
 

Menü modellekkel

A közelmúltban különleges vacsora színhelye volt a Boscolo Budapest Hotel Salon étterme. Egy 3 Michelin-csillagos séf, a német származású Thomas Bühner érkezett vendégségbe Wolf András és Fekete Antonió konyhájába, hogy együtt készítsenek gourmet menüt egy rendhagyó bemutatóra.

hvg.hu hvg.hu