hvg.hu Világ

Orbán a volt bajor miniszterelnökkel egyeztetett este

Egy bambergi luxushotelben egyeztetett titokban kedd este a magyar kormányfő a volt bajor miniszterelnökkel – írja a Bild. A német lap szerint Edmund Stoiber még a Bayern–Wolfsburg-meccsről is lemondott a találkozó miatt. Orbán sajtófőnöke megerősítette, hogy magánvacsorán egyeztetett kedd este a két politikus.

MTI Tech

Titkokat adtak volna el a HTC vezetői

Ipari titok eladásának szándékával gyanúsítják a tajvani HTC okostelfon-gyártó három vezető munkatársát, illetve mérnökét, akik állítólag szárazföldi kínai konkurenseknek akartak műszaki, technológiai információkat tovább adni - jelentette a tajvani média a hétvégén.

Shake

Sokkoló titokra bukkantak az albínó gorilla múltjában

Spanyol tudósoknak sikerült megfejteniük a világ egyetlen ismert albínó gorillájának titkát: a tíz éve elpusztult hím állat a szülei közötti vérfertőzésnek köszönhette fehér bundáját és bőrének világos árnyalatát.

MTI Plázs

Megvan a megoldás: ezért ázik szét az ember keze a vízben

Hosszas áztatás után a kéz- és lábujjak bőre redőződik, ami segíti az embert a nedves tárgyak megfogásában - derítették ki brit kutatók, akik szerint a bőr gyűrődése már az ember őseit is segíthette a nedves körülményekhez való jó alkalmazkodásban.

MTI Plázs

Megpróbálják megfejteni a vörös skótok titkát

Megpróbálják az eddigieknél jóval pontosabban meghatározni a vörös hajúak számát Skóciában, mert ott összpontosulnak a leginkább az egész világon. A hajszín skót gyakoriságának magyarázatai között felmerült a felhős időjárás is.

Koncz Gábor Tech

Az Apple kulisszatitkai

Minden vállalatnak vannak titkai, de az Apple-nél minden titkos. A cégnél uralkodó bizarr és extrém titkolózás kultúrája nemcsak a külső szemektől (és fülektől) véd. A cégnél elsődleges cél, hogy ne kerüljenek az információk rossz kezekbe, és jól tudják, ezek a kezek a saját munkatársaiké is lehetnek.

1 2 3

A címlapról ajánljuk