Kálmán Attila Itthon

Gulyás Gergely: A szocialistáknak is lehet igazuk

Bevált a tavalyi "választási szuperévben" az új választási rendszer, de ettől még egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy hozzányúlnak - erről a fideszes Gulyás Gergely beszélt csütörtökön a Political Capital konferenciáján. Az MSZP szerint viszont a mostani voksolási rend egyoldalúan a mai és mindenkori kormánypártoknak kedvez, ezért muszáj módosítani, amiben még partnerek is lennének. Abban viszont egyetértettek, hogy a külföldön szavazókra vonatkozó szabályozáson biztosan csiszolni kell, mert itt van a legtöbb anomália.

MLF Itthon

Orbán egy év alatt egyedül maradt a nagy álmaival

Hiába állított fel európai rekordot Orbán Viktor a második kétharmados győzelmével, a nagy tervei elbuktak a fideszes belső ellenzék passzív és a társadalom aktív ellenállásán. Pedig a miniszterelnök arról ábrándozott, hogy a „második rendszerváltást” követően egy új politikai rendszert épít fel, és sokáig az sem zavarta, hogy még a legrégebbi támogatói, Simicska Lajos és Kövér László sem követték őt. Egy éve választottunk, de mit kezdett a hatalmával a Fidesz? Elemzés.

Heindl Péter Vélemény

Mi van veled, s hogyan tovább, Magyarország?

Az idei választások eredményeiből nem az olvasható ki, hogy a magyar nép, olyan nagyon el kívánná zavarni azokat, akik az önkényt újra a nyakunkba hozták. Vajon miért nem? Leginkább azért, mert a választók jelentős része nem látja úgy, hogy a jelenlegi ellenzék által képviselt alternatíva lényegesen vonzóbb lenne számukra a jelenlegi kurzusnál.

Gomperz Tamás Nyüzsi

Ha a világ Fidesz lenne

A XV. kerületben nyert az ellenzéki jelölt, így elérte, hogy újradobhat, egészen addig, amíg nem a Fidesz győz.

Hont András Vélemény

MOST

Nem arról akarok hallani, hogy mi lesz 2018-ban, ’19-ben, 2142-ben, hanem arról, hogy mi lesz holnap.

hvg.hu Itthon

Zuschlag a Fidesz mellett szállt be a kampányba

Újra beszállt a választási kampányba Zuschlag János, aki tavalyi szabadulása óta folyamatosan támadja volt szocialista párttársait. Most egy helyi lapban érvelt a kiskunhalasi baloldal ellen azt hangsúlyozva, hogy jót tenne a városnak, ha kormánypárti polgármestere lenne. Az interjú megjelentetése ellen tiltakozva lemondott a hetilap főszerkesztő-helyettese, a baloldal pedig pereket helyezett kilátásba.

MLF Itthon

Gyurcsány attól fél, hogy hirtelen túl erős lesz

Attól tart, hogy a túl erős Demokratikus Koalíció (DK) visszahúzná a teljes baloldalt, ezért nem érdekük az MSZP meggyengülése – fejtegette egy háttérbeszélgetésen hétfőn Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke ugyanakkor visszaszólt Tóbiás Józsefnek, és újabb kulisszatitkokat árult el Falus Ferenc jelölésének hátteréről.

MTI Itthon

Kevesebben szavazhatunk, mint négy éve

Mintegy 20 ezerrel kevesebben szerepelnek az őszi önkormányzati választás névjegyzékében, 2010-ben - derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból.

Kósa András Itthon

„Operett közgyűlést” csinál a kormány Budapesten Tarlós kedvéért?

Ha nyer, nem csak a már ismert hatáskörökkel bővülhet Tarlós István jogköre az októberi helyhatósági választás után Budapesten. Néhány „apróbb trükkel” is komoly aduászokat kaphat a főpolgármester a várhatóan jórészt fideszes kerületi polgármesterekből álló Fővárosi Közgyűléssel szemben – már, ha Orbán Viktor betartja a Tarlósnak tett ígéretét, amit azért többen is kétségbevontak a hvg.hu-nak.

hvg.hu Nagyítás

Magyarország szavaz – Nagyítás-fotógaléria

Vasárnap reggel 6-kor megkezdődött a 2014-es parlamenti választás. A részvételi arány alacsonyabb a 2010-eshez és a 2006-oshoz képest is. Nem hagyták, hogy az MTI lefotózza Orbán Viktort – mielőtt megérkezett a miniszterelnök, összepakoltatták a fotós felszerelését és visszahívták. Bajnai Gordon kordont bontott, miután szavazott, Orbán Budapesten, Vona Gábor Gyöngyösön adta le a voksát. Az új jogszabály szerint kampánycsend már nincs, Zuglóban a szavazóhelyiségek környékén jó sok plakátot látni. Pécsen és Budapesten hosszú sorok vannak az átjelentkezők szavazókörénél. Kövesse a nap eseményeit percről percre a hvg.hu-n!

hvg.hu Itthon

Zuglóban nem találják a voksturisták tömegeit

Nem állapított meg törvénysértést a zuglói választási bizottság az állítólag tömegesen a kerületbe költöző választókról szóló panasz tárgyalásakor. A csütörtöki ülésen az viszont kiderült, év eleje óta több száz fős emelkedések és csökkenések voltak: egy hónap alatt több mint 700-zal nőtt a választásra jogosultak száma, majd három nap alatt eltűnt 240 polgár a névjegyzékből.

MTI Itthon

"Gyurcsány inkább főzőcskézzen"

A szegedi Fidesz képviselője szerint Gyurcsány Ferencnek bocsánatot kéne kérnie az egyébként is nehéz sorsú közfoglalkoztatott emberektől, akikről a korábbi fórumán megalázóan beszélt.

1 2
Nemzeti Pedagógus Kar: Rendeljék alá az iskolaőröket az igazgatóknak

Nemzeti Pedagógus Kar: Rendeljék alá az iskolaőröket az igazgatóknak

Megint elhalasztották, de lesz Kolorádó fesztivál

Megint elhalasztották, de lesz Kolorádó fesztivál

A Facebook kamufotó posztolásán kapott egy DK-s politikust

A Facebook kamufotó posztolásán kapott egy DK-s politikust

Nagyot fog nézni, szó szerint: jönnek az XR-szemüvegek az androidos telefonokhoz

Nagyot fog nézni, szó szerint: jönnek az XR-szemüvegek az androidos telefonokhoz

Hamvay Péter: Szakítópróba

Hamvay Péter: Szakítópróba

Orbán: Nagyra értékelem Karácsony Gergely kezdeményezését

Orbán: Nagyra értékelem Karácsony Gergely kezdeményezését

Hont: Napvégi gondolatok Trianon ürügyén

Hont: Napvégi gondolatok Trianon ürügyén

Rasszizmusról és "mélyen gyökerező diszkriminációról" ír nyílt levelében Tim Cook

Rasszizmusról és "mélyen gyökerező diszkriminációról" ír nyílt levelében Tim Cook

A címlapról ajánljuk