Lengyel Miklós Gazdaság

Megéri az elnök lányának és vejének lenni Amerikában, anyagilag mindenképp

Ivanka Trump és Jared Kushner több mint 80 millió dollárral lett gazdagabb az elmúlt pénzügyi évben – közölte a Fehér Ház. Jó érzékkel pontosan akkor tették közzé Trump elnök és családja vagyonnyilatkozatát, amikor az amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó elvonta a figyelmet arról, hogy a Fehér Házban egy pillanatra sem feledkeznek meg a bizniszről.

hvg.hu Itthon

Orbán Viktornak fogy a megtakarítása

Az új ciklusban új vagyonnyilatkozatot kell leadni, így össze lehet vetni, a tavalyi évhez képest júniusig hogyan változott a miniszterelnök vagyoni helyzete.

hvg.hu Vállalkozás

Keresztbe tehet-e Lamperth Mónika pecós beszólása Varju Lászlónak?

Áprilisban a DK-s Varju László a taksonyi Zöld Sziget Panziót ajánlotta ismerőseinek a Facebookon. Az első hozzászólás Lamperth Mónika volt szocialista belügyminiszteré volt: „Lacikám, nem láttam a vagyonbevallásodban ezt a kis pecót”. A Direkt36 szerint a ráckevei Duna-ág mellett álló panzió tényleg Varju Lászlóé és családjáé, és az épületegyüttes valóban nem szerepel a politikus vagyonnyilatkozatában.

hvg.hu Gazdaság

És akkor Felcsúton Orbán bejárónőjének fehér BMW-jét lesik

Miközben a vagyonnyilatkozatok idén is tudtak meglepetésekkel szolgálni, a politikusok már a mentegetőzést sem sietik el. Miközben a csok Lázár János megfogalmazásában “a kormány csókja” lett, a főminiszterre Brüsszelből olvastak oltári hazugságot. Sanszos, hogy lőttek a magyar cafeteriának, és február végén az Európai Bizottság felmossa a padlót a magyar kormánnyal. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Itthon

17 ingatlanja van Lázár Jánosnak

Hoffmann Rózsának nincsen lakás a nevén, Vona Gábornak pedig se autója, se ingatlanja. Lázár Jánosnak ezzel szemben 17 ingatlanja van, a KDNP-s Hargitai Jánosnak pedig 10 pótlapot kellett csatolnia a vagyonbevallásához, hogy feltüntethesse az összes birtokát – derült ki a képviselői vagyonnyilatkozatokból.

hvg.hu Gazdaság

Simicskó családjának öt lakása van egy elegáns siófoki lakóparkban

Az aranyparti lakóparkban az utóbbi években összesen öt ingatlan vásárolt Simicskó családja, ezek közül egy van a KDNP-s államtitkár, négy pedig 70 év feletti szülei nevén. Bár az Emmi szerint a Simicskó-szülők nem tartoznak elszámolással, a minisztérium közölte, hogy Simicskó édesapja sikeres üzletember volt, és már fia politikai felemelkedése előtt több ingatlannal rendelkezett. Simicskó István visszautasítja a portál állításait és az Emmi közleményében jelezték: megteszi a szükséges jogi lépéseket.

hvg.hu Itthon

Lázárnak mégsem kellett volna beleírnia a vagyonnyilatkozatába fia lakását

A Miniszterelnökséget vezető miniszternek holtig tartó haszonélvezeti joga van a Giró-Szász András rokonától vásárolt, elegáns svábhegyi lakásra. Ezt pedig köteles lenne feltüntetni a vagyonnyilatkozatban - írtuk, de tévedtünk. Kiderült, hogy nem neki, hanem feleségének, és vele azonos keresztnevű édesapjának van holtig tartó haszonélvezeti joga. Ennek pedig nem kell szerepelnie a vagyonbevallásban.

hvg.hu Itthon

Szijjártó még nem vallotta be 167 milliós házát, de a tárca szerint nem is kellett

Szijjártó Péternek csak október 22-ig kell frissítenie vagyonnyilatkozatát, jelezte a külügyi tárca, miután az Index.hu felvetette, hogy a miniszter két hónappal 167 milliós dunakeszi ingatlan megvásárlása után sem szerepeltette azt a vagyonbevallásában. A minisztérium szerint Szijjártót jogszabály nem kötelezte arra, hogy frissítse a még a házvásárlás előtt leadott vagyonbevallását.

1 2 3

A címlapról ajánljuk