Domány András Itthon

Ab: Egy közösség nem sértettje a közösség elleni izgatásnak

Az Egységes Magyar Izraelita Hitközség lépett volna fel egy szerinte uszító beszéd ellen, de azzal utasították el, hogy jogilag a zsidó szervezet nem sértettje a közösség elleni izgatásnak. Az új jogszabályok azonban ezen változtathatnak.

MTI Világ

Nem tanácsos kipát hordani a német nagyvárosokban

Erre hívta fel a figyelmet a Németországi Zsidók Központi Tanácsának (ZdJ) elnöke egy interjúban, amelyben hangsúlyozta, hogy nem helyes a muzulmán vallású bevándorlókra szűkítve vizsgálni az antiszemitizmust.

Németh András Világ

Visszafelé sül el a lengyel holokauszttörvény?

A lengyelek által zsidók ellen elkövetett atrocitásokról szóló vallomásokkal válaszolt a Página/12 nevű argentin honlap arra, hogy egy kormányközeli varsói civil szervezet, a Rágalmazás elleni Liga (RDI) be kívánja perelni a dél-amerikai portált, mert az nem odaillő képet helyezett az 1941-es jedwabnei tömeggyilkosságról írt cikke mellé.

hvg.hu Világ

UNESCO: A zsidóknak semmi köze Jeruzsálemhez

Az UNESCO által elfogadott javaslat szerint a zsidó népnek semmi köze nincsen Jeruzsálemhez. Izrael 3000 éves történelmi kapcsolatról beszél, és azt állítja, hogy a szervezeten belül óriásira nőtt a palesztinok befolyása, de ettől ők még ugyanúgy tekintenek majd a várossal ápolt kapcsolatukra.

MTI/hvg.hu Itthon

Feldmájer: "Vannak közöttük gonosz emberek"

Nem a keresztényeket, a zsidóságot veszélyezteti a tömeges bevándorlás - mondta a Magyar Időknek Feldmájer Péter volt Mazsihisz-elnök, aki szerint a migráció a közel-keleti konflkitust exportálja Európába. "Vannak közöttük gonosz emberek, akiket gonosz vezetőik küldenek a kontinensünkre" – fogalmazott.

MTI Világ

Négy palesztin és egy zsidó fiatalt késeltek meg Izraelben

A múlt szombaton kezdődött késes merényletsorozatban eddig izraeli palesztinok támadtak zsidókra, a mostani volt az első ilyen jellegű cselekmény palesztinok ellen. Mindjárt a palesztinok elleni támadás után egy zsidó fiatalt is megkéseltek.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk