Különleges gyorsétteremlánc formálódik Budapesten
Egy újlipótvárosi kávézó helyén alig nyílt meg az orosz kifőzde, ami olyannyira piaci résbe talált, hogy a tulajdonos már franchise hálózat építését tervezi.
Egy újlipótvárosi kávézó helyén alig nyílt meg az orosz kifőzde, ami olyannyira piaci résbe talált, hogy a tulajdonos már franchise hálózat építését tervezi.
Vannak az életben biztos dolgok. A juhtúrós sztrapacska és a hatalmas adagok nem változnak a Krisztina körúton, ahol húsz éve áll a Horváth Étterem. Legnevesebb törzsvendége a legendás focista volt, a mi Öcsink, és a spanyolok Panchoja, akiért valószínűleg a napokban nemcsak a fele, de az egész királyságukat odaadták volna…
Hamarosan újabb külföldi sztárséf érkezik Magyarországra: Ben Spalding, London egyik legígéretesebb ifjú ásza június végén a csopaki Szent Donátban és Budapesten egy titkos kis kertben is vacsorát ad.
Három vállalkozó szellemű amerikai igen egyedi utat választott sörfőzdével egybekötött éttermük megvalósításához. Különböző befektetőket kerestek meg, hogy biztosítsák az alaptőkét, ám tőlük nem kaptak pénzt üzletük elindítására, így összekalapozták a szükséges pénzt ismerősöktől, azzal az ígérettel, hogy akik beszállnak, életük végéig ingyen kapják majd a sört.
Hogy valaki sztár-e vagy celeb, azt nálunk elég nehéz eldönteni. Maradjunk annyiban, hogy ismert emberekről van szó, akik beszálltak az étterembizniszbe. Vagy azért, mert szerettek volna igazán jót enni-inni, vagy mert valami teljesen mást akartak csinálni, mint addig, esetleg elhivatottságról is lehet szó.
A Subway gyorsétteremlánc 1965-ös indulása óta komoly növekedést ért el, ma már több éttermük van, mint a rivális McDonald's-nak. A Business Insider összegyűjtött pár meglepő adatot a szendvicses láncról.
Az Olaszországból hazaköltözött veterán vízipólós a Komjádi uszoda mellett nyitott éttermet Tommy di Napoli néven. Vállalkozásával a neki úgy hiányzó dél-olasz ízeket szeretné visszacsempészni.
Az Il Bacio di Stile pesti luxuspláza tetején nyilt meg a legújabb magyar luxusétterem. Az Andrássy út exkluzív üzletházának legfelső szintjéről egyedülálló panoráma kínálkozik, mint ahogy az étterem és a bár kínálata is különleges.
Marseille-ben és Szingapúrban is emlegetik a Borkonyhát. Az örvendetes magyar siker mellett még számos figyelemreméltó újdonságot és eredményt tartalmaz a Michelin étterem- és szállodakalauz 2014-es kiadványa.
Nem akar szerepelni a Michelin-étteremkalauzban egy belga séf, aki azt reméli, nagyobb szabadsága lesz a főzésben, ha a jövőben nem lesz benne a rangos kiadványban.
Az eddigi magas gasztronómiát célzó Michelin-csillagos éttermek mellett most egy bisztró is megkapja a kitüntetést, még ha az érintettek alig hiszik is el. Körülnéztünk a Borkonyhában, ami tulajdonképpen már a kenyérnél megvett minket, de azért végigkóstoltuk a hat fogást.