Egy étterem csak neked
Nemcsak egy újabb étteremről, hanem egy új kategóriáról is szó van: egyasztalos, kizárólag előzetes foglalással látogatható vendéglátóhely, egyedi kívánságok szerint, a legteljesebb diszkrécióval.
Nemcsak egy újabb étteremről, hanem egy új kategóriáról is szó van: egyasztalos, kizárólag előzetes foglalással látogatható vendéglátóhely, egyedi kívánságok szerint, a legteljesebb diszkrécióval.
Egérinvázió miatt bezárták a New York-i közegészségügyi hatóságok a francia Dominique Anselnek a cronut nevű süteménye révén híressé vált pékségét a nagyváros SoHo nevű felkapott negyedében.
Egy Andrássy úti étterem nyerte el a 2014. tavaszi "Étterem Hét legjobb étterme" közönségdíjat Budapesten, míg vidéken a balatonszemesi Kistücsök volt a vendégek kedvence.
Marseille-ben és Szingapúrban is emlegetik a Borkonyhát. Az örvendetes magyar siker mellett még számos figyelemreméltó újdonságot és eredményt tartalmaz a Michelin étterem- és szállodakalauz 2014-es kiadványa.
Nem akar szerepelni a Michelin-étteremkalauzban egy belga séf, aki azt reméli, nagyobb szabadsága lesz a főzésben, ha a jövőben nem lesz benne a rangos kiadványban.
Az eddigi magas gasztronómiát célzó Michelin-csillagos éttermek mellett most egy bisztró is megkapja a kitüntetést, még ha az érintettek alig hiszik is el. Körülnéztünk a Borkonyhában, ami tulajdonképpen már a kenyérnél megvett minket, de azért végigkóstoltuk a hat fogást.
A Costes és az Onyx után a budapesti Borkonyha étterem is megkapta a gasztrovilág egyik legnagyobb elismerését.
Leszerepelt a februári higiéniai vizsgálaton New York egyik legdrágább étterme: a manhattani Time Warner Központban működő Per Se a legalacsonyabb fokozatnak számító C-minősítést kapta a közegészségügyi ellenőröktől.
A londoni Brixton börtön újonnan nyílt éttermében makréla és rák is van, és az utca embere is látogathatja.
A német piacon házhoz szállítással próbálkozik a McDonald's, egyelőre három napra, kísérleti jelleggel indítják be ezt a szolgáltatást, és csak Osnabrückben.
Munkaügyi ellenőrök lepték el szombaton Hajdú Péter törökbálinti éttermét – ezt maga a műsorvezető közölte este a Facebookon.
A társaságok számára nagy könnyebbséget jelent, hogy az éttermi nyugták meghatározott esetekben elszámolhatók. Ám ilyenkor is számos szabály betartására kell ügyelni. Az Adózóna összefoglalja a tennivalókat.
Új szórakoztatóipari komplexum nyílik január végén a Baldaszti Group beruházásában a Bazilikánál. A négyszintes épület egyszerre lesz kreatív közösségi tér és irodaház, amelyben helyet kap egy kávézó, egy ázsiai étterem, egy members club, egy zenés klub, valamint egy tetőterasz bárral is.
A marketing veszélyes fegyver a kisvállalkozások kezében, hiszen akár fordítva is elsülhet, ha a figyelemfelhívó akciónk botrányt vált ki. Egy kínai családi étterem úgy döntött, hogy konyhájuk népszerűsítésére két darab, tízméteres, meztelen Buddha szobor a legjobb megoldás. A megoldás ezúttal bejött.
Alig nőtt a McDonald's negyedéves bevétele 2013 utolsó negyedévében: 7,09 milliárd dollár volt az egy évvel korábbi 6,95 milliárd dollár után.
Kettős merényletet követtek el egy étterem ellen péntek este Dagesztán fővárosában, Mahacskalában. A két egymást követő robbanásban 14-en megsebesültek, köztük két rendőr – közölték az Oroszországhoz tartozó köztársaság belügyi hatóságai.
Kínai állatvédők megakadályozták, hogy 2800 macska dél-kínai éttermek asztalán végezze – jelentette a China Daily című lap. A cicákat Nanningba akarták vinni teherautón, ketrecekben, de civil állatvédők Vuhanban feltartóztatták a járművet és kiszabadították az állatokat. A sofőrt a rendőrség őrizetbe vette, mert az áru fuvarozásához felmutatott állategészségügyi dokumentumok hamisak voltak.
A múlt év utolsó hétfőjén oxigénlándzsával érkeztek a hívatlan vendégek a kávézóba. Nem is kértek semmit, önkiszolgálásra rendezkedtek be, és profi módszerrel, könnyedén ürítették ki a páncélozott széf tartalmát. Úgy tűnik, a profizmusnak viszont híján voltak azok a betörők, akik az újesztendő első napján a világ egyik vezető éttermében kellemetlenkedtek.
Egy házibuli barátokkal, vagy inkább egy vidéki panzió, esetleg szálloda jöhet szóba a szilveszteri bulira? Megelégszünk pár girlanddal, vagy héliumos lufikkal tennénk emlékezetesebbé az óév búcsúztatását? Pár üveg pezsgő virslivel, svédasztalos menü? Mindenki megtalálhatja a számítását, megmutatjuk, hogy mi, mennyibe kerül szilveszterre.
Ha igaz a spanyol mondás, mi szerint mindenki a maga halálát halja, akkor lehet, hogy egy séfnek méltó vég a konyhában befejezni az életét. De azért nem mindegy, hogyan.