Ahol a legjobb séfek esznek
Egyedülállónak nevezhető a legújabb nemzetközi éttermi kalauz, amelyben a világ legkiválóbb szakácsai ajánlják kedvenc éttermeiket, bárjaikat és kávézóikat, ahová munka után vagy szabadidejükben ők is szívesen betérnek.
Egyedülállónak nevezhető a legújabb nemzetközi éttermi kalauz, amelyben a világ legkiválóbb szakácsai ajánlják kedvenc éttermeiket, bárjaikat és kávézóikat, ahová munka után vagy szabadidejükben ők is szívesen betérnek.
A világhírű magyar konyha lemeze jó ideje lejárt. Már nem is vitatkozunk rajta, hogy olyan volt-e, ahogy beállították, vagy csak propaganda fogás volt. Kétségtelen viszont, hogy a magyar konyha nem egy fogása messze földön nagyon is ismert és népszerű lett. Most, amikor a magyar gasztronómia tényleg odarajzolta magát a világtérképre, érdemes utánanézni, hogy is gondolják újra Budapest legjobb helyein a klasszikus fogásokat.
Már több mint 440 étterem csatlakozott a Torkos Csütörtökhöz. Február 19-én fél áron kóstolhatják meg a vendégek a részt vevő éttermek menüit.
A sorozat rajongóinak újabb álma válik valóra. Londonban teljesen a Trónok harcának megfelelő alkalmi étterem nyílik február közepén, ahol Westeros legfinomabb ínyencségeit kóstolhatják meg a betérők.
Törődés, nem csak jó étel kell a vendégnek – vallja Rosenstein Tibor, az év vendéglőse, akinél ragyogóan megfér hagyományos és modern, feltéve, hogy az ízvilág Rosenstein marad.
„Olvastad? Filmen is láttad már? Nálunk meg is kóstolhatod!” Így invitálja a vendégeket egy, a közelmúltban megnyílt új budapesti étterem, ahol az elmúlt két hétben már étlapra került az indul a Bakterház cípőpertlis levese épp úgy, mint a Szürke ötven árnyalata ihletésére a mákleves.
Egy pályázó jelentkezett a január 16-i határidőig az első pécsi McDonald’s helyének bérleti jogáért – így értesült a PécsMa.hu. A hírportál szerint egy belvárosi bisztróhoz köthető cégről van szó.
Idén negyedik alkalommal jelent meg a Night Fever kiadvány. A könyv a világ legjobb és legszebb bárjait, éttermeit és szállodáit mutatja be. Köztük először egy magyar: a budapesti ZONA.
Sovány, szomorkás fiú ácsorog a Gellért téren. Felhajtott gallérja alá befúj a szél. Jobbja a szívén, baljában gitár, lába előtt mécses. Szoborrá válva kémleli a Dunát. Mögötte az utca, ahol élt, s ahol az élet dübörög tovább. A Bartók Béla úton jártunk.
Nem kifejezetten nemzeti eledel, de a kaliforniaiak is nagyon bírják a libamájat. Kis baj volt vele az elmúlt években, ám mostanra megszünt a nyomás. A gágogókat nem tömhetik, de a gyomrukat igen.
Egy amerikai étterem betiltotta a borravalót, cserébe 35 ezer dolláros fizetést és egészségügyi biztosítást biztosítanak dolgozóiknak. Mindez azért is nagy szám, mivel az USA-ban ritka a teljes munkaidős fizetés a vendéglátóiparban, a borravalós munkakörökben pedig igen alacsony a minimálbér. A céghez ömlenek az önéletrajzok.
Pályázatban keres bérlőt a Magyar Államkincstár egy szegedi ingatlanba, ahol jelenleg a Szeged Étterem Borozó és Pub működik.
Újabb éttermet nyit Bordeaux-ban a világon legtöbb Michelin-csillaggal rendelkező éttermek tulajdonosa. A 69 éves francia sztárséf reméli, hogy az új hely konyhája is eléri majd a három csillagot.
Gerendai Károly új éttermet nyit, a Costes Downtown tavasztól fogad majd vendégeket a belvárosi Vigyázó Ferenc utcában nyíló Prestige Hotelben – közölte a Turizmus Panoráma Bulletin. A Sziget főszervezője megtartja a Ráday utcában található Michelin-csillagos Costest is, de csak átmenetileg, így az új nyitás tulajdonképpen költözést jelent majd.
A sztárséfek londoni éttermeit túl drágának tartja, sőt, néhányat a legrosszabbak közé sorol egy brit étteremkalauz, amely szerint a hírességek inkább az étteremláncaik terjeszkedésével, és nem az ételek minőségével vannak elfoglalva.
Francesco Bottura, Thomas Keller, Luis Aduriz, Helena Rizzo, Gaston Acurio és más, hasonlóan világhírű séfek hétfőtől az eBay-en. Akinek van minimum 100 fontja, kezdheti a licitet receptjeikre.
Egy évvel ezelőtt alakult a Nárcisz Asztaltársaság. Tavaly decemberben hét étterem fogott össze, hogy heti egy menü árával támogassa a Magyar Hospice Alapítványt. A virág, mely az egész világon a súlyos betegekkel foglalkozó intézmények szimbóluma, kinyilt: az adományokból az óbudai Hospice Házban egy betegszoba egész éves fenntartását tudják fedezni.
Az eladó szerint üzletelni is érdemes a felkínált, 400 négyzetméteres szalonhajón.
Az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetsége november 8-án Liége-ben tartotta XII. kongresszusát, ahol 9 kategóriában osztották ki az idei Európa díjakat. A díjazottak közé került a balatonszemesi Kistücsök étterem és a balatonlellei Konyári családi pincészet.
Olasz étterembe szállt be a vízilabda-szövetségikapitány, Benedek Tibor és modell felesége, mindketten társtulajdonosok lettek a Trattoria Gusto vendégőben.