#étterem

Blues sörvacsorára hangolva – két szólamban
 

Blues sörvacsorára hangolva – két szólamban

A pesti Palota negyed, a Mikszáth tér és környéke egykor alternatív kocsmák sorával vonzotta az éjszakai élet strapabíró vándorait. A régiek közül már csak a Nothin' But The Blues Pub működik, amelyik több mint nagykorúsítva képes bámulatos átváltozásokra. A minap sörvacsorát celebráltak, amelyen ott jártunk, s kissé rendhagyóan tálaljuk.

hvg.hu hvg.hu




Exkluzív éttermet is bezárat a NAV
 

Exkluzív éttermet is bezárat a NAV

Két éttermet és egy kávézót várhatóan be fognak zárni Budapest belvárosában, miután rövid időn belül kétszer derült ki, hogy eltitkolják a bevételeiket. A NAV azt közölte, egy külföldi érdekeltségű, exkluzív étteremben sem online pénztárgépet nem használtak, sem nyugtát nem adtak. A minap egy cukrászda NAV feliratú csészét készíttetett, annyiszor látogatták meg a revizorok.

MTI/hvg.hu MTI/hvg.hu


Egész nap robotolnak
 

Egész nap robotolnak

Nem esznek, nem isznak, nem pofáznak, két műszak között két órát töltődnek, s újráznak. Ez lenne az ideális személyzet?

hvg.hu/turizmus.com hvg.hu/turizmus.com

120 éves hamburger-recept
 

120 éves hamburger-recept

New York legrégibb étterme, az 1837-ben alapított Delmonico's ma is várja a vendégeket a Beavor Streeten. Étlapján az esti elegáns, osztrigás, lobsteres vacsoramenü fogásain túl ott a klasszik hamburger és a dupla sajtos burger, amit eredetileg hamburger steak néven kínáltak.

hvg.hu hvg.hu

Nagyon pörög a fogyatékosok dizájnvendéglője
 

Nagyon pörög a fogyatékosok dizájnvendéglője

Egy vállalkozás, amely úgy áll bele a piaci versenybe, hogy abból az adottságából kovácsol előnyt, ami első ránézésre sokak szerint akár a létét is megkérdőjelezhetné. Amely úgy nyereséges működésének gyakorlatilag első percétől kezdve, hogy éppenséggel a tartós üzleti sikertelenséget sem lehetne feltétlenül kudarcként értelmezni. Amely veszteségével sokkal többet veszítene az elmaradt profitnál, de amely számára mégsem a pozitív pénzügyi eredmény a legfontosabb. A szekszárdi Ízlelő étterem szinte kizárólag fogyatékosokkal működik olyan sikerrel, hogy már franchise hálózatban gondolkodnak.

Molnár Csaba Molnár Csaba

Még próbálkoznak a szocreál trükkökkel a vendéglátósok
 

Még próbálkoznak a szocreál trükkökkel a vendéglátósok

A felvizezett sör sok vendéglátóhelyen már a múlté. Helyette a korsó sör csak 4 deci, és kevesebb halat tesznek a tányérunkra. A Balatonnál még mindig sok helyen a szocreál-érzés uralkodik. Zsúfolásig teli strandon délután 3-kor már nem lehet lángost kapni, penne arrabiata helyett erős pistás tésztát adnak. Zimmer Feri praktikái már nem igazán jellemzőek a fővárosban, ám vannak helyette más érdekes megoldások. A közösségi médiában gyorsan híre megy az átverős helyeknek. Tudják, miről ismerik meg a pincérek a magukat álcázó revizorokat? Pizzát rendelnek, mert az az olcsó.

hvg.hu hvg.hu

Mitől lesz ideges a vendég?
 

Mitől lesz ideges a vendég?

A vendéglősök tízparancsolata szerint a vendégnek mindig igaza van. Ha mégse, akkor a vendéglős nem ismeri ezt az alapvető első pontot, s vannak rá esélyek, hogy a többit sem.

hvg.hu hvg.hu

Aki megszerettette a lángost San Franciscóval
 

Aki megszerettette a lángost San Franciscóval

San Francisco és az Egyesült Államok egyik legjobb éttermében magyar származású a szakács, a Nick Balla által összeállított ételsor révén pedig amerikaiak tömegei ismerkednek meg a konyhánkkal. Ballának fontos ez az örökség, szerinte San Franciscóban azért is imádják a magyar ételeket, mivel azok az ott megszokottaktól igencsak eltérő ízvilágúak. Lángos, csirkepaprikás, pacalpörkölt és dobostorta – ez is felfér az étlapra.

Nagy Gergő Nagy Gergő