szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kézműves főzdéknek és söröknek is vannak hazai díjai. A napokban kiderült, kik a befutók a 2016-os teljesítményük alapján.

A Főzdefeszt, a Flyerz Magazin és a Magyar Fesztivál Gasztronómiai Egyesület  március 30-án az Élesztő Cask Ale Bárjában adta át az év kézműves sörös díjait.   

Az Év Sörfőzdéje díjat 2011 óta az a magyar kisüzemi sörfőzde kapja, amelyik a legjelentősebbet tudja felmutatni a szakmában, elkötelezettségével és kreativitásával példát mutatva. Idén több újdonsággal is találkozhattak a versenyzők és a közönség is, hiszen most először az alapító Főzdefeszt a Flyerz Magazinnal és a Magyar Fesztivál Gasztronómiai Egyesülettel (most már tudjuk, hogy ilyen is van) együtt adta ki a díjat. A szakértő zsűri sem maradt inkognitóban, hanem a nagy nyilvánosság elé lépett: Bart Dániel, Bonta Gáspár, Drajkó Zsombor, Kósa Kolos, Szabó Ádám és Wossala Rozina. Teljesen egyhangúlag (közleményük szerint ugyan egyhangúan, de feltételezzük, hogy se a monotonitás, se az unalom nem jellemezte őket) úgy döntöttek, hogy a 2016-os Év Sörfőzdéje a  Mad Scientist. A második helyezett a nagy ígéretnek számító Hübris ,míg a harmadik befutó a professzionális Hedon.

Sörörömös díjátadó
©

A közönség kedvence a Flyerz Magazin online felületén indított  szavazás alapján a miskolci Zip’s, amely egyébként két évvel ezelőtt nyerte el a szakmai Év Sörfőzdéje címet. 

A 2016-os két Főzdefeszt alatt összegyűlt közönségszavazatok alapján az Év Kedvenc Söre a Jam 72 lett. Történetesen pont a kőbányai Mad Scientist 7,2%-os IPA-ja, és most március óta Berlinben is csapra került menő craft-beer bárokban.

A díjátadón jelentették be, hogy megjelent a TOP 20 Kézműves Sörfőzde kiadvány.   

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezért ne hagyja nyitva soha az autóját, amíg vásárol

Ezért ne hagyja nyitva soha az autóját, amíg vásárol

Torkán akadt a cseh külügynek egy pesti cseh filmfesztiválra szánt orbánozó videóüzenet

Torkán akadt a cseh külügynek egy pesti cseh filmfesztiválra szánt orbánozó videóüzenet

Bekeményít a lengyel kormány a kutyásokkal szemben

Bekeményít a lengyel kormány a kutyásokkal szemben