szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Legalábbis megdőlni látszik az az alapvetés, hogy mindenáron azt egyék az inzulinproblémával élők – írja a friss HVG.

„Jó kenyér – rossz kenyér.” Ez az első tudnivaló, amit megismertetnek a kicsit is emelkedettebb vércukorszintű páciensekkel. De talán már nem sokáig.

Azt az eddig axiómaként kezelt orvosi tanácsot, hogy csak a teljes kiőrlésű kenyér fogyasztása ajánlott a cukorbetegeknek, vizsgálta felül Eran Elinav izraeli immonológus. Azt találták, hogy egyes betegeknél épp az eddig tiltott fehér kenyér fogyasztása után volt kedvezőbb az úgynevezett glikémiás szint (ez mutatja, hogyan nő a vércukorszint). Másoknál viszont valóban a teljes kiőrlésű vált be.

Azaz nincs jó és rossz kenyér, személyre szabottan lehet csak megállapítani, hogy kinek melyik termék fogyasztása javasolt.

A témáról bővebben az e heti HVG-ben olvashat.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!