szerző:
Gergely Zsófia

Nem titok többé: ez áll Schobert Norbika döbbenetes átalakulása mögött – ezzel a címmel hozta le kedd reggeli, a Mokka című műsorban lezajlott interjút a Tv2, bár akkora titokról van szó, hogy több bulvárcikk szólt már róla. Az átalakulás ráadásul annyira "döbbenetes", hogy a beszélgetés jelentős része arról szólt, hogy a két műsorvezető azt próbálta erőltetetten kitalálni, mégis mit kellett lefogynia szegény gyereknek. "Elképzelek rajtad 12 kilót, és egy akkor is egy átlagos súlyú gyerek vagy" – mondta többek közt Mádai Vivien a "döbbenetesen átalakuló" fiúnak, aki mint megtudtuk, 12 kilót fogyott 9 hónap alatt.

Erre a mellette ülő apja, Schobert Norbert is rákontrázott, mondván, valóban, fia teljesen átlagos testalkattal rendelkezett eredetileg is. "Kicsit kerekebb volt a feje" – fűzte később hozzá, nem is erőltették a fogyásra, magától vágott bele.

Ehhez képest, miközben hatásvadász módon bevágták a kisfiú "before" képeit, talán mert addigra a néző számára már felettébb kínos volt az egész, elkezdte elemezni a "különbséget". "Úszógumi, tönkláb, húskéz" látható a baloldali képen – mutogatta lelkesen az élő adásban az amúgy egyáltalán nem jelentős súlyfelesleget a fia fotóin. Amit utána megerősített azzal, hogy ez "még mindig nem elhízás". Főleg ahhoz képest, hogy szerinte "katasztrófa", ahogy ma a gyerekek túlsúlyosak, hiszen 25 százalékuk küzd a problémával.

Biztosan úgy érezte, a sikeres fogyás miatt, utólag már kimondhatja, hogy nézett ki az a szegény gyerek.

Biztosan jól jön a biznisz miatt a tornaruháról öltönyre váltó Norbinak az országos csatornában tolt (ön)marketing.

Biztosan fontos hangsúlyozni, hogy a gyerekek egészsége érdekében a szülőknek oda kell figyelni az elhízás veszélyére.

De biztos, hogy a tévé előtt ülő kövér gyerekeknek ez jót tesz? És hogy ezt a 13 éves kisfiút ilyen felszínes, tuskólábazós minősítgetésnek kell alávetni a teljes nyilvánosság előtt, még ha most éppen győzelemre is áll a kilókkal? Miközben még apja szerint sem túlsúlyos testéről már most azt mondja, hogy "nagyon szégyelltem magamat".

Schobert Norbika és Schobert Norbi
©

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!