szerző:
hvg.hu

Utoljára még karitatív gyereknapot szervez, aztán lehúzza a rolót Sugó-parti Lángossütő.

A Facebookon búcsúzik vendégeitől Szabó Richárd, a Sugó-parti Lángossütő tulajdonosa. Üzletéről és nehéz körülmények között élőket, hajléktalanokat segítő jótékonysági akcióiról korábban mi is írtunk.

Hétfőn közzétett bejegyzésében azt írta: "minket sem kímélnek a közterhek és költségek... tudomásul kell venni, hogy nem lehet kigazdálkodni, én nem az az ember vagyok, aki nem áll be egy-egy közös és nemes ügyünk mellé. Hogy mégis miért zárunk be? Maradjunk annyiban, hogy volt egy ember, aki hiszékeny volt, és elhitte azt, amit ígértek neki, ezzel megelőlegezve a bizalmat felé. Tönkrementünk. Hónapok óta sejthető volt... de kihúztuk az utolsó pillanatig."

Szabó hozzátette, hogy emelt fővel távoznak, majd megköszönte az emberek mérhetetlen összefogását, valamint barátai és kollégái önzetlen segítségét.

Posztjára özönleni kezdtek a támogatást ígérő kommentek, a tulajdonos azonban leszögezte: nem fogad el segítséget magánemberektől. "Könyörgöm, mindenki bérből, nyugdíjból és különböző támogatásból él. Ha elfogadnám, az számomra erkölcsi érvágást jelentene. A héten még dolgozom hátha lesz megoldás, de szeretettel, alázattal és tisztelettel kérek mindenkit, ne gyűjtsetek. Inkább, ha úgy érzitek, jót akartok tenni, segítsétek a gyermekosztályt, vagy vegyetek tartós élelmiszert és hozzátok el hozzánk, hogy minél több családon tudjunk segíteni vasárnap."

Vasárnapra ugyanis karitatív gyereknapot szerveztek az étkezdéhez.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Dercsényi Dávid Itthon

Veszélybe került a jótékony tévészerelő missziója

Egy fél ország szurkol Ellenbacher Attila tévészerelőnek, aki 2012-ben kezdett el használt és használható tévékészülékeket felajánlani kórházaknak, gyerekotthonoknak, börtönöknek, rászoruló közintézményeknek. A jótékony akciónak híre ment, egyre többen ajánlják fel tévéjüket és egyre több helyen jelzik, befogadnák azokat. Most azonban problémásnak látszik a folytatás.

A nap fotója: "Csak egy SMS volt", és egy totálkáros Suzuki lett belőle

A nap fotója: "Csak egy SMS volt", és egy totálkáros Suzuki lett belőle

Az oroszok díszdoktorrá avatták Kásler Miklóst

Az oroszok díszdoktorrá avatták Kásler Miklóst

2019 végére kész lehet az egységes busz- és vonatmenetrend

2019 végére kész lehet az egységes busz- és vonatmenetrend

TGM: Mélyen kanonikus tekintélyszemélyek

TGM: Mélyen kanonikus tekintélyszemélyek

EU: A kormány ne politikai döntést hozzon Gruevszki-ügyben!

EU: A kormány ne politikai döntést hozzon Gruevszki-ügyben!

Megháromszorozta a kormány az egyházi építkezések támogatását

Megháromszorozta a kormány az egyházi építkezések támogatását