szerző:
hvg.hu

Övé volt a világ legkúlabb állása, most a felesége jön.

Lemondott hivataláról a norvég közlekedési miniszter, Ketil Solvik-Olsen, miután feleségének állást ajánlottak egy amerikai kórházban.

A döntését magyarázó Facebook-posztban Slovik-Olsen azzal érvel, hogy nagyon szerencsésnek érzi magát, amiért az övé lehetett „a világ legkúlabb állása”, de most a felesége következik, hogy ő is követhesse az álmait.

A miniszter azt mondta, egy évre az Egyesült Államokba költözik, mivel a felesége egy nagy, alabamai gyerekkórházban dolgozik. Ezután fog csak visszatérni a norvég politikai életbe.

Sok norvég felhasználó úgy üdvözölte Solvik-Olsen döntését mint a nemek közti egyenlőség egy újabb győzelmét, írja az Euronews.

Norvég médiajelentések szerint az olaj- és energiaügy miniszter, Terje Søviknes is lemondásra készül, hogy helyi politikai ügyekre koncentrálhasson.

Norvégia jelenleg 144 országból a második helyen áll a nemek közti egyenjogúságban a World Economic Forum 2017-es globális jelentése szerint.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vándor Éva Élet+Stílus

Me Too: ő is lebukott, ő is azt gondolja, elég volt a bűnhődésből

A Me Too mozgalom hajnalán az egyik legkomolyabb aggály az volt, hogy az áldozatok vádjai karriereket tesznek tönkre, életműveket dobnak a süllyesztőbe, embereket lehetetlenítenek el. Egy év sem telt el az első nagy sztorik kipattanása óta, és úgy tűnik, maguk a vádlottak cáfolnak rá ezekre a félelmekre: a nagyvadak a visszatérésre készülnek.