szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Övé volt a világ legkúlabb állása, most a felesége jön.

Lemondott hivataláról a norvég közlekedési miniszter, Ketil Solvik-Olsen, miután feleségének állást ajánlottak egy amerikai kórházban.

A döntését magyarázó Facebook-posztban Slovik-Olsen azzal érvel, hogy nagyon szerencsésnek érzi magát, amiért az övé lehetett „a világ legkúlabb állása”, de most a felesége következik, hogy ő is követhesse az álmait.

A miniszter azt mondta, egy évre az Egyesült Államokba költözik, mivel a felesége egy nagy, alabamai gyerekkórházban dolgozik. Ezután fog csak visszatérni a norvég politikai életbe.

Sok norvég felhasználó úgy üdvözölte Solvik-Olsen döntését mint a nemek közti egyenlőség egy újabb győzelmét, írja az Euronews.

Norvég médiajelentések szerint az olaj- és energiaügy miniszter, Terje Søviknes is lemondásra készül, hogy helyi politikai ügyekre koncentrálhasson.

Norvégia jelenleg 144 országból a második helyen áll a nemek közti egyenjogúságban a World Economic Forum 2017-es globális jelentése szerint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vándor Éva Élet+Stílus

Me Too: ő is lebukott, ő is azt gondolja, elég volt a bűnhődésből

A Me Too mozgalom hajnalán az egyik legkomolyabb aggály az volt, hogy az áldozatok vádjai karriereket tesznek tönkre, életműveket dobnak a süllyesztőbe, embereket lehetetlenítenek el. Egy év sem telt el az első nagy sztorik kipattanása óta, és úgy tűnik, maguk a vádlottak cáfolnak rá ezekre a félelmekre: a nagyvadak a visszatérésre készülnek.