szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ügy nagy felháborodást váltott ki Romániában, az egészségügyi miniszter is megszólalt. "Műtétei" során szerencsére nem halt meg senki.

Nyolc általánossal rendelkező, korábban parkolóőrként dolgozó olasz férfi adta ki magát sebésznek Romániában, és több műtétet is elvégzett, mire észrevették – írja a Transindex.ro.

Az olasz férfit hazájában is elítélték már hasonló miatt, ott ugyanis egy kardiológus személyi adatait lopta el és használta fel.

Az olasz álorvos a nővéreknek lett gyanús, mert nem előírás szerint mosta meg kezeit a műtétek előtt, illetve az orvosi kesztyűt sem tudja rendeltetésszerűen felhúzni. Szerencsére senki nem sérült meg műtétei közben.

A férfi több mint egy évvel lebukása előtt érkezett Romániába, és azt mondta, hogy az amerikai Johns Hopkins Orvosi Egyetemen végzett, csak azért nem rendelkezik még a román orvosi kamara és az egészségügyi minisztérium megfelelő engedélyeivel, mert a kamara leterheltsége miatt azt még nem tudtak kiállítani neki.

Az orvosi kamara annyit közölt a Digi24 csatornával, hogy vizsgálatot kezdeményeztek az ügyben, illetve azt is ki szeretnék deríteni, hogy más orvosok is érintettek lehetnek-e ilyen ügyekben. Az esettel kapcsolatban megszólalt Sorina Pintea egészségügyi miniszter is, aki a sajtóból értesült az esetről, azt mondja, a férfit illegálisan alkalmazták, de még vizsgálják az esetet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabad Európa: Így működik a központosítás és cenzúra az MTI-ben

Szabad Európa: Így működik a központosítás és cenzúra az MTI-ben

Visszafogott tuninggal lett igazán izgalmas az Audi RS5 Coupé

Visszafogott tuninggal lett igazán izgalmas az Audi RS5 Coupé

A nagy magyar goal-csinálás – 120 éves a Fradi

A nagy magyar goal-csinálás – 120 éves a Fradi