szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miss Pápua Új-Guinea súlyos igazságtalanság áldozata lett.

Megfosztották a koronájától Miss Pápua Új-Guineát, a 25 éves Lucy Mainót, miután a TikTokon megosztott magáról egy videót, amelyen twerkel. A szépségkirálynő, aki mellesleg az ország női labdarúgó csapatának is a kapitánya, internetes zaklatások célpontja lett, miután megjelent az azóta már törölt videó.

Főleg azt vetették a szemére, hogy nem „példaképhez” méltó, hogy ezt a mozgásformát gyakorolja és még videót is megosszon róla. A videó és az azt követő kritikák után a szépségverseny bizottsága „felmentette” Lucy Mainót a királynői kötelezettségei alól. Egyúttal hangsúlyozták, hogy a szépségverseny olyan értékeket népszerűsít és képvisel, mint az önbizalom, az integritás, az oktatás és a közösség szolgálata, valamint kiemelten fontos nekik a kulturális örökség és a hagyományos értékek ápolása.

Ez azonban nem győzte meg a nőjogi aktivistákat, aki szerint a Mainót érő támadások a nőgyűlölet bizonyítékai – emlékeztettek arra is, hogy ha egy férfi posztolt volna hasonló videót, mindenki egy jót nevetett volna, talán még meg is dicsérik.

Lucy Mainót 2019-ben választották meg szépségkirálynőnek, ami egyfajta kulturális nagyköveti státuszt is jelent. Az országban sokan bírálták a szépségversenyt szervező bizottságot, amiért nem állt ki a zaklatások célpontjává váló fiatal nő mellett.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tóta W.: Az új miniszterelnök

Tóta W.: Az új miniszterelnök

Egy rendőr lelőtt egy 16 éves afroamerikai lányt Columbusban

Egy rendőr lelőtt egy 16 éves afroamerikai lányt Columbusban

Zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek országszerte

Zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek országszerte