Chilis, szedres és csokis az Év fagylaltja

A győztes a balzsamos sült áfonyás és lágy kecskesajtos, valamint az édes tejfölös, Cumberland mártással készülő fagyit előzte meg. Semjén Zsolt vadászkiállítása külön kategóriát kapott.

  • hvg.hu/MTI hvg.hu/MTI
Chilis, szedres és csokis az Év fagylaltja

Fehér Gergő békéscsabai cukrász Bíborka fantázianevű, chilis, szedres, csokis alkotása lett az év fagylaltja a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idei versenyén.

Mögötte Koncz Andrea végzett a balzsamos sült áfonyás, lágy kecskesajtos fagylaltjával, Márton Brigitta pedig a harmadik az édes tejfölös, Cumberland mártással készülő fagyijával.

Saját kategóriát kapott Semjén Zsolt vadászkiállítása.

Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás.tiszteletére kiírt, erdő-mező ízei kategória győztese Nagy László lett a rozmaringos-málnás étcsokoládéjával, a második helyen ebben a mezőnyben is Koncz Andrea végzett, itt Szelíd kender vad szederrel fantázianevű fagylaltjával, a harmadik pedig Reif Ferenc lett a Mezei kakukkfütty elnevezésű fagyival.

Az idei versenybe 81 fagylaltot neveztek, a négy régiós elődöntőből húsz jutott be a hétfői budapesti döntőbe.

A versenyfagylaltok csak természetes alap- és járulékos anyagokkal készülnek, kizárólag saját készítésű öntetekkel, variegátókkal ízesíthetők és díszíthetők.