szerző:
hvg.hu

Nem kell ahhoz Gombóc Artúrnak lennünk, hogy időnként olyan csokoládéról ábrándozzunk, ami csak nekünk készült, s amiben minden benne van, amit szeretünk.

Ilyesmiről fantáziált a chocoMe koncepció megvalósítója is. Mészáros Gábor állítólag már gyerekkorában arra rendezkedett be, hogy bekebelezze-megismerje a hazai csokoládéipar szinte teljes felhozatalát. Míg más fiúk autókat és vonatokat tanulmányoztak, tűzoltók és vadakat terelő juhászok akartak lenni, ő a csokoládé büvőletében élt. Igen korán kedvenc foglalatossága lett, hogy a csomagolás nélküli csokoládékat próbálta felismerni, megkülönböztetni. Valószínűleg őmaga sem tudta, hogy feltalálta a csoki-vaktesztet.

©

A fiatalember a kilencvenes évek közepén aztán megrendítő élményre tett szert egy Venezuelából származó, bourbon vaníliás, chilis, vörösáfonyás ízesítésű csokoládé révén. S onnantól kezdve többé nem akart, az akkor túlnyomú többségben kapható, „kakaós tejmassza” alapú nugátokkal töltekezni. Az ízt kereste. Meg a lehetőséget, hogy miért is ne készíthetné el ő saját maga „álmai csokoládéját”, mint ahogyan a pizzát is olyan feltéttel rendeli, amilyennel szereti. Pontosan tudta, milyen alapanyagokra, összetevőkre és „feltétekre“ lehet szükség, kísérletező kedve pedig lankadatlan volt. Lassan kialakult a chocoMe koncepció, amellyel olyan egyedi, személyre szabott, kizárólag minőségi összetevőkből készült csokoládékat lehet elkészít(tet)ni, amelyeket ki-ki a saját szája íze szerint állíthat össze. A szlogenje: Álmodja meg csokoládéját… és aztán valósítsa is meg!

Hogy  Molnár Gábor mindent megtudjon a csokoládékészítés fortélyairól, beiratkozott a világ legnagyobb csokoládégyártó vállalatának akadémiájára, a belga Callebaut-ra. A csokoládészakma egyik legelismertebb szaktekintélyétől, Philippe Vancayseele-től leshette el a csokoládékészítés fortélyait. A most útjára indított chocoMe-nél használt három csokoládé-alapanyag a belga Callebaut-tól érkezik, mindegyik a prémium kategóriát képviseli. A csokoládék 100 százalék kakaóvajjal készülnek, illetve eredeti bourbon vaníliát tartalmaznak. Az étcsokoládé 65,1 százalék kakaó tartalmú, az equadori Arriba és ázsiai kakaóbabok nemes keveréke (Fortina Finest Selection). A tejcsokoládék alapanyagát ugyancsak az equadori Arriba szemekből készült 39 százalékos kakaótartalmú termék adja. A fehér csokoládé szintén prémium kategóriás, egyedi aromájú.

©

A chocoMe ezeket a csokoládékat több mint 80 különböző, jórészt Olaszországból, Franciaországból és Németországból importált különleges hozzávalókkal (liofilizált gyümölcsök, olajos magvak, fűszerek, ehető virágok, valódi, 23 karátos ehető aranypelyhek) készíti el személyre szabottan, egyedi igények alapján. Egy legutóbbi bemutatón például  Király Anita, a Lucullus BT cukrászmestere aszúszemes csokoládétallérokat bűvölt a 2009-es Irsai Olivér Brill pálinkához.Hihetetlennek tűnik, de állítólag a lehetséges csokoládévariációk száma több millió is lehet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Gasztro

A tökéletes csokoládé – recept

Édes bűnbeesés avagy a boldogság forrása, mi más is lenne legtöbbünknél, mint a csokoládé. A bennünk szunnyadó Gombóc Artúr azonnal ébredezni kezd a kerek, a szögletes, a gömbölyű, a töltött, a mogyorós, s minden egyéb ehető- iható változat láttán.

Így énekli apja karácsonyi dalát Sean Lennon

Így énekli apja karácsonyi dalát Sean Lennon

Másfél év alatt 200 ezer dollárt hozott össze a 12 éves vállalkozó

Másfél év alatt 200 ezer dollárt hozott össze a 12 éves vállalkozó

Orbán adventi fotóján már felsejlik az új munkahelye

Orbán adventi fotóján már felsejlik az új munkahelye

Méghogy túlóra... A világ egyik leggazdagabb embere szerint pont, hogy a kevesebb munka jelenti a jövőt

Méghogy túlóra... A világ egyik leggazdagabb embere szerint pont, hogy a kevesebb munka jelenti a jövőt

"Másfél óráig feküdtem félig ájultan, kicsekkolva" - újabb történet a rendőri túlkapásokról

"Másfél óráig feküdtem félig ájultan, kicsekkolva" - újabb történet a rendőri túlkapásokról

Borult, ködös nap vár ránk

Borult, ködös nap vár ránk