Tetszett a cikk?

Az ipari termelés januárban szezonálisan és munkanap-tényezővel kiigazítva egy hónap alatt 0,2 százalékkal nőtt. Az egy évvel korábbihoz képest 9,9 százalékkal emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Korrekciók nélkül a termelés januárban 7,2 százalékkal haladta meg a tavaly januári szintet. Az adatok megegyeznek a március elején közölt előzetes számokkal. Tavaly decemberben az ipari termelés 9,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, korrekciók nélkül 12 százalékkal emelkedett.A növekedést mutató ipari termelés növekménye teljes egészében az export teljesítményéből származik - áll a KSH jelentésében.Az előző év azonos időszakához viszonyítva 2004 első hónapjában az ipari export 18,7 százalékkal nőtt. A legnagyobb mértékű, 29,5 százalékos bővülést a feldolgozóipar legnagyobb exportőrének számító műszergyártás mutatta.A feldolgozóipari termelés 2004 januárjában az előző év azonos időszakához képest 9,5 százalékkal nőtt. Az ágazatok közül a legnagyobb mértékben, 25,7 százalékkal a feldolgozóipari termelés majdnem egyharmadát képviselő villamos gép, műszer gyártás emelkedett. A legnagyobb súlyú alágazat kimagasló teljesítményéhez elsősorban a híradás-technikai termék, készülék gyártás átlagon felüli exportértékesítése járult hozzá.Az előző év azonos időszakához képest az ipari termelés 2004 januárjában Magyarország minden régiójában nőtt. A legnagyobb mértékű volumennövekedés a közép-dunántúli (11,5 százalék), valamint a észak-magyarországi régióban volt megfigyelhető (9,3 százalék).(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Sárkány ellen sárkányfű" - mondta Orbán, mielőtt megkapta a vakcinát

"Sárkány ellen sárkányfű" - mondta Orbán, mielőtt megkapta a vakcinát

 A 300 milliárdos állami pályázat kétharmadát az igénylők fél százaléka kapta

A 300 milliárdos állami pályázat kétharmadát az igénylők fél százaléka kapta

Bíróság támadta meg a felsőoktatási átalakítást – az Alkotmánybíróságnak 90 napon belül döntenie kell

Bíróság támadta meg a felsőoktatási átalakítást – az Alkotmánybíróságnak 90 napon belül döntenie kell