Tetszett a cikk?

A Medgyessy-kormány kaotikus, csupán szlogenekben létező egészségügy-politikájának következtében mára teljes mértékben felborult a gyógyszerpiac - közölte a Fidesz-frakció egészségügyi kabinetje.

A Fidesz közleménye szerint a szocialista kormány döntései következtében a betegek, a rászorult emberek mára 100, sokszor 200 százalékkal többet fizetnek gyógyszereikért, mint egy évvel ezelőtt. A patikusok a csőd szélére kerülhetnek, a nagy gyógyszergyártók pedig már nem is tárgyalnak az egészségügyi miniszterrel. Mindez nem következett volna be, ha a Medgyessy-kormány nem rúgja fel a polgári kormánynak a gyógyszergyártókkal kötött megállapodását, amely csupán négy százalékos gyógyszeráremelést tett volna lehetővé ebben az évben."Jellemző a szocialisták cinizmusára, hogy miközben Medgyessy Péter ígéretet tett Orbán Viktornak, hogy megfontolják a Fidesz javaslatait, addig Gál J. Zoltán és Kökény Mihály a mai napon érdemi hozzászólás nélkül vetették el a gyógyszerek áfájának kormányzati átvállalására tett fideszes indítványt" - tartalmazza a közlemény.A Fidesz frakciója reméli, a szocialista kormány és Medgyessy Péter előbb-utóbb belátják, hogy az összefogásról nem elég csak beszélni, azért tenni is kell, s ennek megfelelően mégis megfontolják a Fidesz javaslatát, amely valóban könnyítene a beteg, rászorult embereken - zárul a közlemény.Ha a Fidesz meggondolja magát, az MSZP örömmel várja képviselőjüket akár két szórólapozás közben is a tárgyalóasztalnál – közölte a szocialista képviselőcsoport sajtóirodája."A szocialista frakció sajnálatosnak tartja, hogy a Fidesz energiáit annyira leköti a szórólapozás és kampány, hogy a párbeszédre, tárgyalásra már nem is futja az idejükből" - olvasható az MSZP közleményében. A négypárti tárgyalások felrúgása miatt azonban kár azzal takarózniuk a fideszes politikusoknak, hogy a magyar demokrácia kérdései, köztük az emberek kilencven százaléka által támogatott parlamenti létszámcsökkentés álproblémák, közölték.Az MSZP szerint nehezen magyarázható, hogy miért válnak ezek a kérdések június 14-től álproblémákból valóságossá, hiszen saját korábbi nyilatkozatuk szerint akkor már újra hajlandóak tárgyalni róluk. A szocialista képviselőcsoport szerint a valóság az, hogy a Fidesz saját radikális polgári köreinek a foglya. Nem mer lemondani a konfliktuskereső szélsőjobboldal szavazatairól, ezért fél minden egyeztetésről és normális párbeszédtől. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány rossz döntéseinek sorozata kellett ahhoz, hogy Csehország az EU legjobban fertőzött országa legyen

A kormány rossz döntéseinek sorozata kellett ahhoz, hogy Csehország az EU legjobban fertőzött országa legyen

A szaúdi trónörökös bűnös, de Washington érdekből nem bünteti

A szaúdi trónörökös bűnös, de Washington érdekből nem bünteti

Országszerte kitisztult a levegő

Országszerte kitisztult a levegő