Tetszett a cikk?

Végleg és visszavonhatatlanul zátonyra futottak a Microsoft és az EU versenyhivatala között zajló tárgyalások. A hivatal erős piaci pozícióval történő visszaéléssel vádolja a szoftveróriást.

A bizottság két különböző, de jellegüket tekintve egymáshoz közel álló ügyben folytat vizsgálatokat a világelső szoftvergyártó ellen.Az egyik három éve indult, annak a gyanúnak az alapján, hogy a Microsoft a személyi számítógépeken használt operációs rendszerek piacán szerzett uralkodó pozícióját a versenyszabályokba ütköző módszerekkel akarja kiterjeszteni az alacsonyabb teljesítményű szerverek piacára.A bizottság másrészt azt is szabályellenesnek tartja, hogy a cég beépítette operációs rendszereibe Media Player nevű szoftverét, amely hang- és videófájlok letöltés nélküli hallgatására, illetve nézésére szolgál.Az EU végrehajtó intézményének álláspontja szerint a Microsoft eljárása mindkét esetben gyengíti az adott piacokon folyó szabad versenyt, elfojtja az innovációt, és végső soron a fogyasztók választási lehetőségeit is korlátozza.Mario Monti, az EU Bizottság versenyjogi biztosa szerint a szerdai tárgyaláson nem volt mód a megegyezésre. A bizottság jövő hét szerdán dönt az alkalmazott szankciókról; pénzbüntetés megfizetésére és a konkurenciát megkárosító programelemek eltávolítására kötelezheti a Microsoftot. (La Repubblica)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Ferencváros és a Felcsút sem jutott a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé

A Ferencváros és a Felcsút sem jutott a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé

Elköltözik Erzsébetvárosból a 100 Tagú Cigányzenekar

Elköltözik Erzsébetvárosból a 100 Tagú Cigányzenekar

Megmutatta a Samsung, milyen kamera lesz a következő csúcsmobiljában

Megmutatta a Samsung, milyen kamera lesz a következő csúcsmobiljában