Tetszett a cikk?

Tizenöt állami tulajdonú nagyvállalat indít önfelszámolási eljárást a veszteséges működés miatt — közölte tegnap a román Országos Privatizációs Ügynökség (APAPS) kuratóriuma.

Többek között ide tartozik a bukaresti Rocar autóbuszgyár, amit már többször megpróbáltak eladni, és jelenleg 22 millió dolláros adóssága van. Az ugyancsak bukaresti székhelyű Republica gyár, amely 1,737 milliárd lej adósságot halmozott fel. Továbbá a kolozsvári Nehézgépgyár (CUG) és a Turnu nevű műtrágyát előallító üzem, amelynek már van is befektetőjelöltje, egy szerbiai cég.A Republica gyár dolgozói utcai felvonulással tiltakoztak a döntés ellen, amelynek következtében elveszthetik munkahelyeiket. A CUG a tavalyi év végére 801 milliárd lejes tartozást halmozott fel, amely két és félszerese a vállalat tőkéjének. A veszteség 121 milliárd lejt tett ki. Eddig a gyár privatizálására tett kísérletek eredménytelennek bizonyultak.A privatizációs ügynökség közleménye leszögezi, hogy a privatizáció összekötése a felszámolási eljárással a térségben gyakorta előfordul, és nem jelenti a tevékenység teljes megszűnését, mert az érintett cégek minden vagyona magánkézbe kerül - írja a kolozsvári Szabadság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Matolcsy: Veszít, aki csak az 1 százalék, sőt a 0,1 százalék érdekét nézi

Matolcsy: Veszít, aki csak az 1 százalék, sőt a 0,1 százalék érdekét nézi

Szexbotrányba keveredett Zimbabwe alelnöke

Szexbotrányba keveredett Zimbabwe alelnöke

Pajkaszeg újra pácban: jön A mi kis falunk újabb évada

Pajkaszeg újra pácban: jön A mi kis falunk újabb évada