Tetszett a cikk?

A Clone Attack fedőnevű művelet során beperelt felhasználóktól ötven számítógépet, rajtuk 50 ezer zenei fájt foglaltak le – írja a Corriere della Sera.

Az Olasz Zeneipari Szövetség (Fimi) és a Szövetség a Zenei Kalózkodás ellen (Fpm) a tengerentúlihoz hasonló módszerekkel küzd a zeneletöltés ellen.A milánói ügyészség harminc felhasználót jelentett fel, akik a Kazaa, a WinMX és az eDonkey fájlmegosztó (p2p) programokkal 600-3000 zeneszámot bocsátottak a többi letöltögető rendelkezésére. Feljelentették egyes Opennap-szerverek tulajdonosait is, ezeken a tárhelyeken ugyanis egyidejűleg 150 ezer felcsatlakozó felhasználó számára tették lehetővé csaknem 7 millió zenei fájl letöltését.A művelet során feljelentést tettek kilenc olasz személy ellen pedofil pornográf tartalmak letöltéséért-cseréjéért, százötven külföldi állampolgár ellen pedig az Interpolon keresztül indítottak eljárást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Charlie Hebdó miatt gyilkolt volna

A Charlie Hebdó miatt gyilkolt volna

Babakocsit talált el egy lövedék Egerszólátnál

Babakocsit talált el egy lövedék Egerszólátnál

Sokáig és kitartóan nem akartam pszichológus lenni

Sokáig és kitartóan nem akartam pszichológus lenni