Tetszett a cikk?

Korábban Hollandia erősen bírálta Németországot és Franciaországot, amiért rendszeresen megsértették az Európai Unió költségvetési eladósodási korlátra vonatkozó szabályát.

Hollandia szerdán közölte, hogy maga is átlépte a költségvetési hiánynak a nemzeti össztermék (GDP) 3 százalékában megszabott korlátját. A pénzügyminisztérium szóvivője azután ismerte be a helyzetet, miután a holland sajtó nyilvánosságra hozta a statisztikai hivatal bizalmasan kezelt számításait arról, hogy 2003-ban a hiány a GDP 3,3-3,4 százalékát tette ki. Korábbi kormányzati számításokban 3,0 százalékos hiány szerepelt 2003-ra.A pénzügyminisztérium szóvivője nem közölt pontos deficitadatokat, így arról sem nyilatkozott, hogy a helyi kormányzatok eladósodására visszavezethető hiány mérséklése kiadáscsökkentő intézkedéseket von-e maga után. A holland lapok szerint a kormánynak 2,45 milliárd eurós újabb költségvetési kiadáscsökkentésről kellene döntenie, enélkül ugyanis a költségvetési hiány 2004-ben a GDP 3,3 százalékára rúgna. A jobbközép kormány az idei évre 2,9 százalékos költségvetési hiányt prognosztizált. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Fidesznek van igaza, és tényleg nincs objektív mércéje a jogállamiságnak?

A Fidesznek van igaza, és tényleg nincs objektív mércéje a jogállamiságnak?

Itt az új lencse, amely 1000-szer vékonyabb a hajnál

Itt az új lencse, amely 1000-szer vékonyabb a hajnál

Két hónapra a bérek száz százalékára emelik a táppénzt Csehországban

Két hónapra a bérek száz százalékára emelik a táppénzt Csehországban