Tetszett a cikk?

Eddig 1887 kártérítési kérelmet bíráltak el, és a hátralévő 5484-et június 15-ig rendezik.

A tavaly december 22-én lejárt határidőig 7371 kártérítési kérelem érkezett be, 2969 az áldozatok hozzátartozóitól, a többi pedig a sebesültektől. Az összegek a helyzettől függően 250 ezer dollár és 7 millió dollár között voltak, illetve 500 dollár és 7,9 millió dollár közötti összegeket fizettek a sebesülteknek - mondta a kártérítési kormányalap igazgatója, Kenneth Feinberg. A pénzalapot a kongresszus hozta létre röviddel a terrorcselekmények után, és azt a kormány kezeli.Az alap becslése szerint az hozzátartozók és a sebesültek 98 százaléka kért kártérítést. Sokan vártak, illetve késlekedtek a kérelmek beadásával, ugyanis aki az alaphoz fordul, az nem követelhet kártérítést a légitársaságoktól, vagy repülőterek, illetve a New Yorkban összedőlt World Trade Center biztonságáért felelős cégektől, hatóságoktól.A kongresszus éppen azért hozta létre az állami pénzalapot, hogy elkerüljék a csődöt a légiiparban.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Engedélyezte az Egyesült Államok gyógyszerhatósága a Johnson and Johnson vakcináját

Engedélyezte az Egyesült Államok gyógyszerhatósága a Johnson and Johnson vakcináját

Lenyűgöző videón a füstöt okádó Etna

Lenyűgöző videón a füstöt okádó Etna

Szinte újként árulnak egy hamarosan oldtimer, szupergyors Jaguar XJ220-at

Szinte újként árulnak egy hamarosan oldtimer, szupergyors Jaguar XJ220-at