Tetszett a cikk?

A BARFormula One csapatát annak a közös vállalkozásnak adták el, amelynek tulajdonosai a japán Honda motorgyár és a British American Tobacco (BAT) dohánygyár.

A BAT a részvények 55 százalékát tudhatja magáénak; a Honda a fennmaradó 45 százalékkal rendelkezik a BARH Limitedben.

A csapatot működtető British American Racing GP Ltd részvényeit decemberben ajánlották fel eladásra, hogy ezzel az eljárással kerüljék ki az átalakítást ellenző kisebb részvénytulajdonosok ellenállását.

A BAT, amely a csapat 1999-es indulásakor a pénz javát adta, korábban a részvények 90 százalékát birtokolta, a többi részvény néhány társalapító kezében volt.

A dohánygyár korábban jelezte, hogy elhagyja a sportágat, mert – az EU döntése értelmében augusztus 1-jétől – érvénybe lépnek a dohányreklámokat tiltó rendelkezések.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Bajban a Formula-1 – a Ford kiszállása mindent megváltoztathat

Az amerikai Ford Motor Corporation bejelentette, hogy a sporttevékenységével kapcsolatos növekvő veszteségek miatt kiszáll a Formula-1-ből, eladja vagy felszámolja a Jaguar Racinget, a rali világbajnokságban működő csapatát, s eladja tuningcégét, a Cosworth-t is.

Hadházy: Szijjártót kétszer is hazavitte a rendőrségi helikopter Dunakeszire

Hadházy: Szijjártót kétszer is hazavitte a rendőrségi helikopter Dunakeszire

Lenne itt 3,5 millió betöltetlen állás

Lenne itt 3,5 millió betöltetlen állás

Aki francia iPhone-t vesz, az kap mellé fülhallgatót

Aki francia iPhone-t vesz, az kap mellé fülhallgatót