Tetszett a cikk?

Két komoly érdeklődővel tárgyal az ÁPV Rt. az MTV Rt. Szabadság téri épületének eladásáról - értesült a Magyar Hírlap. Az újság úgy tudja az egykori Tőzsdepalotáért egy kanadai ingatlan-befektetési vállalkozás és egy Várszegi Gáborhoz köthető konzorcium versenyez.

 
Az első, 2,5 milliárdos ajánlat után az ár mára átlépte a 4 milliárd forintot, igaz, még így sem éri el azt a 6 milliárd forintot, amit a vagyonkezelő szervezet 1999-ben a köztévének fizetett az épületért - írja a lap alapján a Világgazdaság. A lap értesülései szerint a Várszegi-cég egy luxusáruház-szálloda együttest alakítana ki a Szabadság téren, és már fel is vette a kapcsolatot London egyik legelegánsabb áruházával, a Selfridge-zsel, amely az Oxford Streeten üzemeltet egy ilyen (áruház-szálloda) komplexumot.

Az, hogy az adásvételre, illetve az átalakítás elkezdésére mikor kerülhet sor, ugyanakkor nagyban függ attól, mikor költözhet ki a mostani bérlő, az MTV az épületből. Új, óbudai székházának építése még nem kezdődött el, ám a Magyar Hírlap úgy tudja, a kivitelezési pályázatot hamarosan közzéteszi a beruházás lebonyolításával megbízott Millenium Média Kft.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Óriási karcsúsítást tervez az MTV vezetése

A jelenleginél jóval kevesebb vezetővel számoló szervezeti struktúra bevezetését tervezi a Magyar Televízióban (MTV) Rudi Zoltán elnök - értesült az MTI pénteken a menedzsment egy, neve mellőzését kérő tagjától.